WRC – Ράλλυ Σουηδίας: Θρίαμβος του Ott Tanak

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την τελική ημέρα του Ράλλυ Σουηδίας, όπου ο Ott Tanak, μόλις στο δεύτερο αγώνα έπειτα από την επιστροφή του στην M-Sport Ford, της χάρισε την πρώτη της νίκη έπειτα από ένα χρόνο.

O Εσθονός Πρωταθλητής του WRC το 2019, Ott Tanak, οδήγησε συγκρατημένα και με συνοχή για να κατακτήσει τη νίκη στο χιονισμένο Ράλλυ Σουηδίας, επικρατώντας σε μόλις μία από τις 18 συνολικά ειδικές διαδρομές του αγώνα. Ο Tanak επικράτησε στη μονομαχία του με τον Craig Breen, στον αγώνα επιστροφής του Ιρλανδού στη Hyundai, που ήταν επικεφαλής για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Η Hyundai έδωσε εντολή στον Breen να κόψει το ρυθμό του προς το τέλος του αγώνα, για να αφήσει τον team-mate του, Thierry Neuville να ανέβει στη 2η θέση για να συλλέξει περισσότερους βαθμούς για το Πρωτάθλημα Οδηγών, καθώς ο Ιρλανδός συμμετέχει σε επιλεγμένους αγώνες φέτος. Ωστόσο, ένα λάθος του Neuville στην τελευταία υπερειδική, άφησε τη 2η θέση τον Breen, ο οποίος κυνηγάει ακόμα την πρώτη του νίκη στο WRC και ο Βέλγος συμπλήρωσε το βάθρο.

Οδηγώντας σταθερά και σημειώνοντας σχεδόν πάντα κορυφαίους χρόνους, ο Tanak κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη στο δεύτερο αγώνα που συμμετέχει με την ομάδα της M-Sport Ford έπειτα από την επιστροφή του σε αυτήν, και της χάρισε την πρώτη της νίκη από το περυσινό Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Ο Tanak ευνοήθηκε και από το γεγονός ότι ο Breen χτύπησε το Σάββατο μία συστάδα χιονιού, αργότερα είχε αστοχία ελαστικού και στη συνέχεια έχασε την υβριδική ισχύ του αυτοκινήτου του. Αλλά και ο Tanak αντιμετώπισε τη δική του αστοχία ελαστικού την ίδια ημέρα.

Ο περυσινός Πρωταθλητής Kalle Rovanpera δυσκολεύτηκε ανοίγοντας το δρόμο την Παρασκευή, και το Σάββατο έδωσε μάχη με τον Neuville για την 3η θέση, αλλά ο Βέλγος οδηγός της Hyundai επικράτησε. Συνεπώς, ο Rovanpera αρκέστηκε στην 4η θέση, όντας πρώτος εκ των οδηγών της Toyota, με τον Elfyn Evans, που δεν είχε αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι του GR Yaris, να τερματίζει πίσω του, στην 5η θέση.

Στην 6η θέση κατετάγη ο Pierre-Louis Loubet, στην πρώτη του συμμετοχή στο Ράλλυ Σουηδίας με αυτοκίνητο Rally1. O Esapekka Lappi κατάφερε να ανακάμψει έως την 7η θέση, έπειτα από μία έξοδο το Σάββατο που εγκλώβισε το Hyundai του στο χιόνι για 7 λεπτά, ενώ βρισκόταν στην 3η θέση. Ο Φινλανδός εξασφάλισε τους 5 επιπλέον βαθμούς της τελικής Power Stage. O Oliver Solberg κατέκτησε τη νίκη στην κατηγορία WRC2, τερματίζοντας στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με το Skoda Fabia RS, τερματίζοντας 42,3 δλ. εμπρός από τον Ole-Christian Veiby με Volkswagen Polo GTI R5.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!