Race of Champions: Ο Mattias Ekstrom νικητής

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον φετινό Αγώνα των Πρωταθλητών, όπου οδηγοί από διάφορες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναμετρνται σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ο Σουηδός 2 φορές Πρωταθλητής του DTM, Mattias Ekstrom, κατέκτησε τη νίκη στο Race of Champions για 4η φορά, κερδίζοντας στον τελικό τον Mick Schumacher. Μάλιστα, ο Ekstrom, που αγωνιζόταν και φέτος στο Pite Havsbad της πατρίδας του, έχει κερδίσει άλλους δύο τίτλους στο ROC, εναντίον του πατέρα του Mick και 7 φορές Πρωταθλητή της Formula 1, Michael Schumacher το 2007 και το 2009.

O Ekstrom ξεπέρασε επιτυχώς το εμπόδιο του αστέρα του αμερικανικού Rallycross, Travis Pastrana στον πρώτο γύρο, και στη συνέχεια τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του WRX, Johan Kristoffersson. O τελευταίος είχε προκριθεί έπειτα από την αναμέτρησή του με τον οδηγό-ηγέτη της Hyundai στο WRC, Thierry Neuville.

Από την πλευρά του, ο Mick Schumacher έφτασε στον τελικό έχοντας επικρατήσει στη μάχη του με τον μέντορά του, Sebastian Vettel. Ο τελικός δύο αναμετρήσεων διεξήχθη πρώτα με τα αυτοκίνητα Polaris RZR και στη συνέχεια με τα Supercar Lite. Ο Ekstrom επικράτησε και στις δύο αναμετρήσεις, παρότι το αυτοκίνητό του άρπαξε φωτιά στο δεύτερο αγώνα.

Νωρίτερα, ο Oliver Solberg είχε αποκλειστεί από στον προημιτελικό από τον Neuville, o οποίος είχε αποκλείσει και τον περυσινό νικητή του αγώνα, Sebastien Loeb στον πρώτο γύρο αναμετρήσεων.

Στο Κύπελλο Εθνών, η Νορβηγία κατέκτησε τη νίκη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με το δίδυμο πατέρα-γιου των Petter και Oliver Solberg, με το νεότερο εκ των δύο να… κάνει την περισσότερη δουλειά από τον ημιτελικό και έπειτα. Οι Νορβηγοί αντιμετώπισαν στον πρώτο γύρο την ομάδα της Γαλλίας, αποτελούμενη από τους Loeb και Adrien Tambay, Πρωταθλητή πέρυσι του ETCR (Παγκόσμιο Κύπελλο Τουρισμού με ηλεκτρικά αυτοκίνητα).

Η Νορβηγία είχε προκριθεί στον τελικό ξεπερνώντας το εμπόδιο της Σουηδίας (Ekstrom-Kristoffersson), όπου ο Oliver Solberg κέρδισε και τις δύο δικές του αναμετρήσεις, σε αντίθεση με τον πατέρα του. Στον τελικό, οι Νορβηγοί ήρθαν αντιμέτωποι με την ομάδα All Star, αποτελούμενη από τον Neuville και τον εφεδρικό οδηγό της Aston Martin στην F1, τον Βραζιλιάνο Felipe Drugovich, Πρωταθλητή πέρυσι στη Formula 2, η οποία απέκλεισε τη Γερμανία (Schumacher-Vettel).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!