WRC – Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Sebastien Ogier ταχύτερος στο shakedown

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το shakedown του εναρκτήριου αγώνα της φετινής σεζόν του WRC, του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, όπου ο 8 φορές Πρωταθλητής, Sebastien Ogier, ήταν ταχύτερος.

Ο Γάλλος Sebastien Ogier, που έχει δηλώσει ότι θέλει να κερδίσει το Ράλλυ Μόντε Κάρλο περισσότερο από κάθε άλλο αγώνα και να πετύχει το ρεκόρ των 9 νικών εκεί, καθώς πέρυσι ο Sebastien Loeb ισοφάρισε τις 8 νίκες που κατέχει ο συμπατριώτης του στο θρυλικό αγώνα. Πέρυσι, μία αστοχία ελαστικού στα τελικά στάδια είχε στερήσει μία αρκετά σίγουρη νίκη από τον Ogier, που δήλωσε ότι με τις μειωμένες δοκιμές φέτος, θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του για να κερδίσει τον αγώνα.

Ο Ogier, που όπως και πέρυσι θα συμμετάσχει σε επιλεγμένους αγώνες με την ομάδα της Toyota, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο shakedown του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, την τελευταία ευκαιρία των πληρωμάτων να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητά τους, πριν ξεκινήσει κανονικά ο αγώνας. Τα πληρώματα διένυσαν τουλάχιστον 3 φορές τη διαδρομή μήκους 2,3 χλμ., με τον Ogier να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο, 0,3 δλ. εμπρός από τον Πρωταθλητή Kalle Rovanpera, που ξεκινούσε πρώτος.

Ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 N συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα, μόλις 1 δέκατο του δλ. πίσω από τον Rovanpera και εμπρός από τον 3ο οδηγό της Toyota, Elfyn Evans. Ο Dani Sordo ήταν 5ος, 0,2 δλ. εμπρός από τον Pierre-Louis Loubet με το Ford Puma της M-Sport, τον οποίο ακολούθησε ο team-mate του, Ott Tanak. O νέος οδηγός της Hyundai, Esapekka Lappi, ήταν 8ος, εμπρός από τον Takamoto Katsuta και τον συμπατριώτη μας, Ιορδανη Σερδερίδη.

Ο Sebastien Ogier δήλωσε: «Είναι δύσκολο να ξέρεις τι να περιμένεις εδώ, όπως πάντα. Όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει τόσο πολύ χιόνι, αλλά και πάλι είναι δύσκολες συνθήκες με λίγο πάγο ήδη από σήμερα το πρωί. Δεν είναι ποτέ εύκολο ράλι, αλλά πάντα απολαμβάνω να βρίσκομαι εδώ. Φυσικά, δεν σχεδιάζουμε πραγματικά για ολόκληρη τη σεζόν, αλλά η εστίαση για αυτόν τον αγώνα παραμένει η ίδια».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!