Οι πιλότοι της Alpine F1 οδηγούν την ηλεκτρική Α110

Σε ένα βίντεο της Alpine, οι οδηγοί της γαλλικής ομάδας στη Formula 1, Esteban Ocon και Pierre Gasly, οδηγούν την αμιγώς ηλεκτρική A110 E-Ternite.

Στα πλαίσια της προώθησης της ηλεκτρικής στρατηγικής της, η Alpine δημοσιοποίησε ένα βίντεο με την A110 E-Ternite, η οποία δεν θα διατεθεί εμπορικά, αλλά αποτελεί ένα «κυλιόμενο εργαστήριο».

Οι οδηγοί της Alpine στη Formula 1 για το 2023, Esteban Ocon και Pierre Gasly, γνωρίζονται από την παιδική τους ηλικία, καθώς, ξεκίνησαν μαζί την αγωνιστική τους καριέρα στα καρτ, όντας αμφότεροι από τη Νορμανδία. Οι δύο οδηγοί πέρασαν πολύ χρόνο μαζί, μέχρι που οι διαμάχες στην πίστα δημιούργησαν προσωπικές διαφορές που χώρισαν τα μονοπάτια τους.

Ο Gasly ήταν αυτός που ξεκίνησε το ταξίδι, περνώντας μέσα από τη σήραγγα της Μάγχης με το πρωτότυπο της Alpine A110 E-Ternite, για να συναντήσει στην άλλη πλευρά τον Ocon. Oι δύο πιλότοι κάνουν μία βόλτα με την ηλεκτρική Alpine στην αγγλική ύπαιθρο, καθ’ οδόν προς την έδρα της γαλλικής ομάδας στο Enstone της Αγγλίας, για να συναντήσουν τον επικεφαλής της, Otmar Szafnauer.

H Alpine A110 E-Ternite γιορτάζει την 60ή επέτειο από το λανσάρισμα της A110. Παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του GP Γαλλίας το περασμένο καλοκαίρι και δεν προορίζεται για εμπορική διάθεση. Αναπτύσσει την ίδια ισχύ με την A110 με θερμικό κινητήρα (178 kW, δηλαδή 242 ίππους) και είναι εξοπλισμένη με τη μπαταρία του Renault Megane E-Tech, η οποία έχει χωρητικότητα 60 kWh. Το ηλεκτρικό coupe επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Για την εμπορική διάθεση ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Alpine, θα πρέπει να περιμένουμε έως το 2024 με 2025. Το πρώτο μοντέλο θα καταφθάσει με τη μορφή ενός crossover, πριν από το R5 Alpine και τον αντικαταστάτη της A110.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!