WRC – Ράλλυ Πορτογαλίας: Τρίτη σερί νίκη του Kalle Rovapera

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον 4ο γύρο της φετινής σεζόν του WRC, το Ράλλυ Πορτογαλίας, όπου ο Kalle Rovanpera κατέκτησε την 3η συνεχόμενη νίκη του.

Tο Ράλλυ Πορτογαλίας αποτέλεσε τον πρώτο χωμάτινο αγώνα της φετινής σεζόν του WRC και ήταν εξαιρετικά απαιτητικό. Με 21 ειδικές διαδρομές, ο αγώνας είδε τους δύο θρύλους που μοιράζονται το ίδιο πρώτο όνομα, Sebastien Loeb και Sebastien Ogier, να επιστρέφουν στη δράση, καθώς φέτος αγωνίζονται σε επιλεγμένους αγώνες.

Μάλιστα, ο Loeb τέθηκε επικεφαλής του Ράλλυ, έπειτα από την 4η ειδική, τη θρυλική Arganil, όπου επέλεξε να επιτεθεί και είχε 10,6 δλ. προβάδισμα έναντι οποιουδήποτε άλλου οδηγού με το Ford Puma της M-Sport. Ωστόσο, στην πρώτη στροφή της επόμενης ειδικής, χτύπησε σε τοίχο… H 5η ειδική πήγε στον Ogier, αλλά στην αμέσως επόμενη, τόσο ο Γάλλος, όσο και οι Craig Green και Ott Tanak είχαν αστοχία ελαστικού. Το σκηνικό επαναλήφθηκε για τον Ogier και στην 7η ειδική…

Ο Ουαλός Elfyn Evans συνέχισε να προηγείται με το Toyota Yaris, με τον Thierry Neuville να τον καταδιώκει, έως ότου το ημιαξόνιο του Hyundai i20 του Βέλγου παρουσίασε πρόβλημα και του κόστισε 1,5 λεπτό. Επωφελούμενος από τις ατυχίες των αντιπάλων του, ο Kalle Rovanpera είχε ανέβει στη 2η θέση, 13,6 δλ. πίσω από τον team-mate του. Ο Φινλανδός δεν είχε καταφέρει να πρωταγωνιστήσει την πρώτη ημέρα, όντας αναγκασμένος να «καθαρίζει» την ειδική, καθώς ήταν ο πρώτος στο δρόμο που σημείωνε χρόνους και με τα πίσω ελαστικά να είναι χρησιμοποιημένα, αντιμετώπιζε προβλήματα πρόσφυσης.

Τη δεύτερη ημέρα, αμφότεροι οι Sebastien εγκατέλειψαν στη 12η ειδική. Ο Loeb λόγω απώλειας ισχύος και ο Ogier επειδή γλίστρησε σε ένα χαντάκι. Η πιο έντονη βροχή της 15ης ειδικής επέτρεψε στον Rovanpera να κινηθεί σχεδόν 14 δλ. ταχύτερα από τον Elvans, παρότι χρησιμοποιούσε πιο σκληρά ελαστικά και να τεθεί επικεφαλής, τη στιγμή που ο Ιάπωνας Takamoto Katsuta έκανε το 1-2-3 για την Toyota.

Ωστόσο, ο Dani Sordo με το Hyundai i20 κατάφερε να αποσπάσει το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου από τον Katsuta στην προτελευταία ειδική της 3ης και τελευταίας ημέρας. Στη μάχη για τη νίκη, ο Evans δεν είχε απάντηση στην ταχύτητα του Rovanpera, ο οποίος κατέκτησε την 3η του συνεχόμενη νίκη, για να επεκτείνει το προβάδισμά του επί του Neuville στο Πρωτάθλημα Οδηγών στους 46 βαθμούς.

WRC - Ράλλυ Πορτογαλίας

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!