F1: Στη Βαρκελώνη με την Aston Martin

Μπείτε μέσα στα pits με την ομάδα της Aston Martin στο τριήμερο τεστ της Formula 1 στη Βαρκελώνη.

Tο πρώτο χειμερινό τεστ είναι πάντα πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα της Formula 1. Πόσο μάλλον στη σεζόν που εφαρμόστηκαν οι μεγαλύτερες αλλαγές τεχνικών κανονισμών των τελευταίων δεκαετιών. Στα pits υπάρχει αγωνία. Θα λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει; Είναι σημαντικό να επαληθευθούν οι προβλέψεις που έγιναν στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD (Computational Fluid Dynamics). Τα «αφεντικά» βρίσκονται επίσης στα pits: ο ιδιοκτήτης Lawrence Stroll και ο CEO Martin Whitmarsh, που φαίνεται να εξετάζει κάθε λεπτομέρεια.

Σε ανεξερεύνητο ακόμα πεδίο, τα τεχνικά τμήματα των ομάδων της F1 εμπνεύστηκαν πολύ διαφορετικές λύσεις για τη φετινή σεζόν. H Aston Martin AMR22 είναι ξεχωριστή, διότι είναι ένα από τα δύο μόλις μονοθέσια στα οποία τα ψυγεία είναι παράλληλα τοποθετημένα με το έδαφος και ξεχωρίζει για τις γωνίες της και τις διατρήσεις στα πλαϊνά. Επιπλέον, διαθέτει ένα από τα πιο ανασηκωμένα ρύγχη, μαζί με αυτό της AlphaTauri.

Οι Sebastian Vettel και Lance Stroll προσπαθούν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για το καινούργιο μονοθέσιο, το οποίο θα απαιτήσει διαφορετικό στιλ οδήγησης. Όποιος οδηγός καταφέρει να προσαρμοστεί πιο γρήγορα, ίσως έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και στον τεχνικό τομέα, για όποια ομάδα καταφέρει να επιλύσει τα προβλήματα αναπηδήσεων χωρίς μεγάλη απώλεια απόδοσης.

Στην τελευταία ημέρα του τεστ, η Aston Martin είχε μια διαρροή λαδιού, που πυροδότησε μια μικρή φωτιά, λήγοντας το πρόγραμμα πρόωρα, όπως εξηγεί ο διευθυντής απόδοσης της ομάδας, Tom McCullough. Ωστόσο, είχε από τις πιο αξιοπρεπείς εμφανίσεις μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στη μέση του grid, μαζί με την AlphaTauri και τη Williams. Έπειτα από μια κακή περυσινή σεζόν, η ομάδα που χρησιμοποιεί το πράσινο εθνικό αγωνιστικό χρώμα της Μ. Βρετανίας, ελπίζει σε κάτι καλύτερο για το φετινό Πρωτάθλημα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!