Η 10η ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ντακάρ

Αυτό είναι το Ντακάρ: Η εικόνα του Nicolas Monnin να σπρώχνει την μοτοσικλέτα του για να φθάσει στον τερματισμό

Το Ράλλυ Ντακάρ συνεχίζει να δείχνει το σκληρό του πρόσωπο στους συμμετέχοντες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι αγωνιζόμενοι, ο Nicolas Monnin. Ο Ελβετός αναγκάστηκε να σπρώξει την μοτοσικλέτα του για τα τελευταία 2 χλμ. της ειδικής διαδρομής της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου, καθώς είχε σταματήσει να λειτουργεί ο κινητήρας της Honda 450 CRF.

Τα 375 χλμ. της 10ης ειδικής, από το Wadi Al Dawasir έως την Bisha, ολοκληρώθηκαν με τους Stephane Peterhansel / Edouard Boulanger να σημειώνουν τον καλύτερο χρόνο στην κατηγορία των αυτοκινήτων με το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron. Ήταν η πρώτη φετινή νίκη σε ειδική διαδρομή για τον Γάλλο, πολυνίκη του θεσμού.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, τον καλύτερο χρόνο σημείωσαν: στις μοτοσικλέτες ο Toby Price, στα Quad ο Marcelo Medeiros (Team Marcelo Medeiros), στα SSV οι Rokas Baciuska / Oriol Mena (South Racing CAN-AM), στα LWV οι Seth Quintero / Dennis Zenz (Red Bull Off-Road Junior Team USA) και στα φορτηγά οι Dmitry Sotnikov / Ruslan Akhmadeev / Ilgiz Akhmetzianov (Kamaz – Master).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!