Maserati MCXtrema: Το θηρίο των 730 ίππων «βρυχάται» στην πίστα της Parma

Το νέο supercar της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας βγήκε στον φυσικό του χώρο για δοκιμή στην βροχή, λίγο πριν ξεκινήσουν οι παραδόσεις στα τέλη του καλοκαιριού.

Ήταν Αύγουστος του 2023 όταν η Maserati «βάφτισε» MCXtrema το νέο της supercar, φτιαγμένο για οδήγηση αποκλειστικά σε πίστα. Τότε ήταν και που ξεπούλησε αμέσως τα μόλις 62 αντίτυπα της συνολικής παραγωγής, προτού καν αυτή ξεκινήσει!

Τον περασμένο Φεβρουάριο η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε τις δοκιμές του μοντέλου στην πίστα της Parma, όπου έγιναν προσπάθειες να εξευγενιστεί η δύναμη του 3λιτρου V6 twinturbo κινητήρα. Ο σκοπός ήταν η μέγιστη ισχύς των 730 ίππων που παράγει, να γίνει εύκολα διαχειρίσιμη σε ένα μεγάλο εύρος στροφών και συνθηκών οδήγησης.

Φτάνοντας στο σήμερα, η Maserati διενεργεί τις απαραίτητες δοκιμές προκειμένου το όχημα να είναι έτοιμο για την πρώτη παράδοση σε πελάτη, στα τέλη του καλοκαιριού.

Ήδη οι μηχανικοί της Maserati έχουν ξοδέψει πάνω από 200 ώρες στον εξομοιωτή και 1.000 ώρες ψηφιακών αναλύσεων για το όχημα, που έρχονται να προστεθούν στα 4 χρόνια συνολικής έρευνας και ανάπτυξης που κρύβονται πίσω από την MCXtrema.

Οι 62 τυχεροί ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου μπορούν φυσικά να το διαμορφώσουν όπως πραγματικά το επιθυμούν, ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.

Το supercar μπορεί να αποκτήσει την δική του ξεχωριστή ταυτότητα, με ειδικά χρώματα στο αμάξωμα, τις ζάντες, αλλά και στο εσωτερικό, με την Maserati να προσφέρει μεταξύ άλλων καθίσματα σε μαύρο, μπλε και «Ice» χρώμα.

Για τους πιο απαιτητικούς, η Maserati προσφέρει και την έκδοση BEASTspoke, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να βάλουν τον δικό τους αριθμό στο όχημα και να επιλέξουν το χρώμα στις λαβές του τιμονιού, το οποίο είναι σε «στυλ» F1.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!