Gaming στα αυτοκίνητα της BMW

Η νέα BMW Σειρά 5 λανσάρεται με την πλατφόρμα ηλεκτρονικών παιχνιδιών AirConsole, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία gaming μέσα στο όχημα και θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα στο μέλλον.

Gaming στα αυτοκίνητα της BMW

Η νέα BMW Σειρά 5 λανσάρεται με την πλατφόρμα ηλεκτρονικών παιχνιδιών AirConsole, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία gaming μέσα στο όχημα και θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα στο μέλλον.

H BMW συνεργάστηκε με την πλατφόρμα παιχνιδιών AirConsole για να φέρει στο δρόμο ένα μοναδικό είδος in-car gaming, για πρώτη φορά στη νέα BMW Σειρά 5. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό και τους επιβάτες να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια ενώ το όχημα είναι σταθμευμένο, ώστε να περνά ευχάριστα η ώρα τους.

Εκτός από τη BMW Σειρά 5, η εφαρμογή AirConsole θα προσφέρεται σταδιακά και σε άλλα οχήματα BMW. Επίσης, παρουσιάστηκε μία BMW i5 ντυμένη με ‘gamingστοιχεία που υπογράφει το τμήμα BMW Group Design. Αυτή η εμφάνιση μεταμορφώνει την BMW Σειρά 5 sedan στο απόλυτο gaming station όχι μόνο τεχνικά, αλλά και οπτικά.

Για να βιώσουν μία εμπειρία gaming μέσα στο αυτοκίνητο, οι παίκτες χρειάζονται απλά το smartphone τους, το οποίο λειτουργεί ως χειριστήριο, καθώς και την κυρτή οθόνη BMW Curved Display. Μετά την εκκίνηση της εφαρμογής AirConsole στο αυτοκίνητο, η σύνδεση μεταξύ του smartphone και του οχήματος δημιουργείται με σάρωση ενός κωδικού QR στην κυρτή οθόνη.

Στη συνέχεια οι παίκτες μπορούν να ξεκινήσουν κατευθείαν να παίζουν. Η εφαρμογή AirConsole υποστηρίζει πολλούς παίκτες ταυτόχρονα. Οι πίσω επιβάτες μπορούν επίσης να συμμετέχουν στη διασκέδαση του in-car gaming. Γενικά, ο καθένας μπορεί να παίξει μόνος του ή με όλους τους επιβάτες μαζί.

Με το AirConsole, οι παίκτες μπορούν να παίζουν τα λεγόμενα casual games. Πρόκειται για παιχνίδια που επιλέγονται και ελέγχονται εύκολα. Η συλλογή που διατίθεται για το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 sedan περιλαμβάνει παιχνίδια με θεματολογία όπως αγώνες, αθλήματα, κουίζ, καθώς και παιχνίδια προσομοίωσης, στρατηγικής, jump-and-run και παζλ. Ανάμεσα στους περίπου 15 τίτλους που είναι αρχικά διαθέσιμοι είναι τα «Go Kart Go», «Golazo», «Music Guess» και «Overcooked». Η γκάμα διαθέσιμων παιχνιδιών θα επεκτείνεται συνεχώς.

Γιορτάζοντας την είσοδο του gaming στα αυτοκίνητά της, η BMW παρουσίασε μία i5 με μοναδικό gaming χρωματισμό. Η σχεδίασή της συμβολίζει τη βύθιση στην εμπειρία του gaming μέχρι το παραμικρό pixel. Τα μεγάλα pixel αποτελούν ξεκάθαρα φόρο τιμής στην πλέον εμβληματική εποχή των παιχνιδιών 8-bit για υπολογιστές.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι εμπνευσμένοι από τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα AirConsole. Στοιχεία από τα χειριστήρια ελέγχου βιντεοπαιχνιδιών κοσμούν τις εξωτερικές επιφάνειες της i5 ως φυσική συνέχεια της μοναδικής in-car gaming λύσης της AirConsole, στην οποία το smartphone καθίσταται κεντρικό χειριστήριο ελέγχου που φέρνει στις άκρες των δακτύλων όλες τις λειτουργίες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!