Αποστολή στη Γαλλία: Τα TOP 5 πράγματα που είδαμε στο νέο Citroen e-C3

Ταξιδέψαμε στη Γαλλία για να δούμε από κοντά το ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό Citroen C3, το οποίο στοχεύει να είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη Γηραιά Ήπειρο.

Αποστολή στη Γαλλία: Τα TOP 5 πράγματα που είδαμε στο νέο Citroen e-C3

Ταξιδέψαμε στη Γαλλία για να δούμε από κοντά το ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό Citroen C3, το οποίο στοχεύει να είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη Γηραιά Ήπειρο.

Στο Παρίσι έγινε η επίσημη αποκάλυψη του νέου Citroen e-C3 και συγκεκριμένα στο Hangar Y, στο πρώτο υπόστεγο αερόπλοιων στον κόσμο και τόπο γέννησης των πρώτων μηχανών στα τέλη του 19ου αιώνα.

Σε αυτό το μοναδικό μέρος, η γαλλική φίρμα είχε σκοπό να μας παρουσιάσει ένα «game changer» στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Γιατί λέμε… «game changer»; Θα απαντήσουμε αναλύοντας τα TOP 5 πράγματα που είδαμε και μάθαμε για το νέο e-C3 στη Γαλλία.

01. Προσιτή τιμή

Το νέο Citroen e-C3 σπάει το κατεστημένο των ακριβών αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) που υπήρχε μέχρι σήμερα. Πλέον, η Citroen «ρίχνει στο τραπέζι» την επιλογή ενός άκρως προσιτού ηλεκτρικού, που μάλιστα θα είναι το μοντέλο EV με τη χαμηλότερη τιμή στην Ευρώπη! Μεγάλη κουβέντα θα μας πείτε, αλλά με την ανακοίνωση της τιμής στα 23.300 ευρώ, ακούστηκαν επιφωνήματα εντυπωσιασμού και θαυμασμού!

Σε αυτό το σημείο όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η παραπάνω τιμή αφορά 9 συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες θα πρωτοκυκλοφορήσει το αυτοκίνητο. Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο θα κοστίζει, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί και από το πρόγραμμα κρατικής επιδότησης που θα ισχύει όταν το αυτοκίνητο έρθει στη χώρα μας, κάτι που είναι προγραμματισμένο για το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

02. Αυτονομία 320 χλμ.

Ένας σημαντικός παράγοντας στην επιλογή ηλεκτρικού οχήματος από υποψήφιους αγοραστές EVs είναι φυσικά και η αυτονομία. Το νέο Citroen e-C3 υπόσχεται 320 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία πλήρης φόρτιση, σύμφωνα με το πρότυπο δοκιμών WLTP. Η μπαταρία των 44 kWh μπορεί να φορτιστεί από το 20 στα 80% σε μόλις 33 λεπτά σε ταχυφορτιστή DC 100 kW. Να σημειώσουμε ότι το μικρό μοντέλο κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 113 ίππων με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί περίπου 11 δλ., ενώ η τελική ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 135 χλμ./ώρα.

03. Ευρύχωρο εσωτερικό με έξυπνα χαρακτηριστικά

Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο οδηγός και ο συνοδηγός να έχουν ανεμπόδιστη ορατότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πίνακας οργάνων έχει… μετακομίσει κοντά στο παρμπρίζ, προσφέροντας τις βασικές πληροφορίες, ενώ και το κομψό τιμόνι με το νέο λογότυπο έχει μικρές διαστάσεις.

Παρά το μήκος των μόλις 4 μέτρων, το e-C3 χαρίζει αξιοσημείωτη άνεση για όλους τους επιβάτες. Όταν καθίσαμε στις πίσω θέσεις παρατηρήσαμε ότι ο χώρος για τα γόνατα είναι εξαιρετικός, ενώ την ίδια στιγμή ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται στα 310 λίτρα.

04. Πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός

Εάν τώρα πιστεύετε ότι το νέο Citroen e-C3 θα έχει ελλείψεις σε εξοπλισμό, γι’ αυτό και η χαμηλή τιμή, θα σας προλάβουμε λέγοντας ότι απατάσθε. Το αμιγώς ηλεκτρικό C3 εξοπλίζεται στάνταρ με το σύστημα ανάρτησης Citroen Advanced Comfort με Progressive Hydraulic Cushions, μια αποκλειστική τεχνολογία με 20 πατέντες ευρεσιτεχνίας. Η εισαγωγική έκδοση «You» διαθέτει υψηλό επίπεδο βασικού εξοπλισμού με στοιχεία όπως εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, head up display, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους πλευρικούς καθρέπτες, αυτόματα φώτα, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, πίσω αεροτομή, cruise control, air conidition και 6 αερόσακους.

05. Έρχεται μια ακόμα πιο προσιτή έκδοση

Όπως η Apple ανακοινώνει στις περισσότερες παρουσιάσεις της «one more thing», έτσι και η Citroen ανακοίνωσε ακόμα μια… ευχάριστη έκπληξη. Μια ακόμα έκδοση του ηλεκτρικού C3, που θα είναι διαθέσιμη το 2025 και εφοδιάζεται με μικρότερη μπαταρία, προσφέροντας αυτονομία έως 200 χλμ.. Εκεί το κόστος απόκτησης δεν θα ξεπεράσει το φράγμα των 20.000 ευρώ και εικάζουμε -σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα- ότι με αυτή τη βασική έκδοση το e-C3 θα ανέβει το υψηλότερο βάθρο του best seller στο B-Segment.

Κλείνοντας, να προσθέσουμε πως το νέο e-C3 σχεδιαστεί στο στούντιο της Citroen στις εγκαταστάσεις της Stellantis Automotive Design Network στο Velizy-Villacoublay, κοντά στο Παρίσι, και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στην Trnava της Σλοβακίας.

Περισσότερα για το νέο Citroen e-C3 μπορείτε να διαβάσετε εδώ

@motorone.gr Μια γρήγορη ματιά στο ολοκαίνουργιο Citroen ë-C3, το αμιγώς ηλεκτρικό C3. Πόσο λέτε να κοστίζει; #citroen #citroenec3 ♬ I Rise – Pentatonix

Ακολουθήστε μας στο επίσημο λογαριασμό του Tik Tok

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!