Με ηλεκτρικά Peugeot οι μετακινήσεις των τενιστών στο Roland-Garros

Στόλος 162 αυτοκινήτων, αμιγώς ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών, τέθηκε στη διάθεση των διοργανωτών

Με ηλεκτρικά Peugeot οι μετακινήσεις των τενιστών στο Roland-Garros

Στόλος 162 αυτοκινήτων, αμιγώς ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών, τέθηκε στη διάθεση των διοργανωτών

Ως επίσημος υποστηρικτής του Roland-Garros, ενός εκ των τεσσάρων Grand Slam του παγκοσμίου τένις, η Peugeot αναλαμβάνει για 38η χρονιά τις μετακινήσεις των παικτών ανάμεσά τους ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη), των VIP και των οργανωτών. Για πρώτη φορά φέτος διαθέτει στόλο αποτελούμενο αποκλειστικά από εξηλεκτρισμένα οχήματα.

Τα δύο τρίτα του στόλου των 162 αυτοκινήτων που θα παρασχεθούν για τις ανάγκες των μετακινήσεων του Roland-Garros, θα είναι plug-in υβριδικά και τα υπόλοιπα αμιγώς ηλεκτρικά, επιτυγχάνοντας ένα εξαιρετικά χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα: ο μέσος όρος των εκπομπών του CO2 ανά αυτοκίνητο, βρίσκεται μόλις στα 22,7 γρ. ανά χιλιόμετρο, τιμή που είναι 7,5 φορές χαμηλότερη σε σύγκριση με το 2019.

Το Grand Slam του Παρισιού θα δώσει επίσης την ευκαιρία στην Peugeot να παρουσιάσει τη νέα της εταιρική ταυτότητα που χαρακτηρίζεται από το ανασχεδιασμένο σήμα, αλλά και το νέο σπορ αυτοκίνητο, το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED. Επίσης, ο πρεσβευτής της γαλλικής μάρκας και Νο1 στην παγκόσμια κατάταη, Novak Djokovic, θα φέρει το όνομα της Peugeot στο μπλουζάκι του.

“Η γκάμα των 100% ηλεκτρικών οχημάτων του στόλου που παραχωρούμε στην οργάνωση του Roland-Garros αποδεικνύει το κοινό μας ενδιαφέρον για μία ισχυρή επένδυση στην ενεργειακή μετάβαση”, δηλώνει η Linda Jackson, Managing Director της Peugeot. “Μέσα σε δύο χρόνια, η μάρκα προχώρησε σε μία θεαματική επιτάχυνση της παρουσίασης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών ρύπων. Μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, το 70% των μοντέλων της γκάμας μας θα είναι εξηλεκτρισμένα. Και μέχρι το 2025, ολόκληρη η γκάμα των μοντέλων μας θα είναι εξηλεκτρισμένη.”

“Η Γαλλική Ομοσπονδία Τένις, προχώρησε σε ουσιαστικές και σε βάθος αλλαγές, αναβαθμίζοντας σημαντικά τη στρατηγική της, με το τουρνουά του Roland Garros να αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. “Είναι σημαντικό για εμάς να κάνουμε την προσέγγισή μας εμφανή. Ο στόλος των 162 ηλεκτρικών οχημάτων που διαθέτει η PEUGEOT στο τουρνουά, είναι μια σημαντική και ευχάριστη συμβολή στις προσπάθειές μας, όσον αφορά την οικολογική ευθύνη”, δηλώνει ο Gilles Moretton, Πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Τένις.

Peugeot Roland Garros

Ο στόλος των 162 οχημάτων αποτελείται από 6 ηλεκτρικά μοντέλα:

Το νέο 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED ενσωματώνει την εμπειρία και την τεχνογνωσία των μηχανικών της PEUGEOT SPORT. Με το ηλεκτρικό σύστημα 4κίνησης και το επαναφορτιζόμενο υβριδικό/βενζίνης σύστημα κίνησης που αποδίδει συνδυαστική ισχύ 360 ίππων, είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ από την PEUGEOT. Το συγκεκριμένο μοντέλο θέτει τα πρότυπα για μια νέα και υπεύθυνη προσέγγιση στον τομέα των επιδόσεων, που η PEUGEOT ονομάζει ‘Neo-Performance’. Το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED διαθέτει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα εκπομπών, καθώς πιστοποιείται βάσει του πρωτοκόλλου WLTP, στα 46g CΟ2 / km, ενώ η κατανάλωσή του δεν ξεπερνά τα  2,03 λίτρα ανά 100 km.

Το PEUGEOT 508 HYBRID διαθέτει έναν PLUG-IN HYBRID κινητήρα, με συνδυαστική ισχύ που φτάνει τους 225hp/165kW, και εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CΟ2: το PEUGEOT 508 HYBRID έχει πιστοποιηθεί στα 29g CΟ2/ km (κατανάλωση 1,3 λίτρα /100km) και εξασφαλίζει αυτονομία 54 χιλιομέτρων, οδηγούμενο ως 100% ηλεκτροκίνητο (βάσει πρωτοκόλλου WLTP).

Το PEUGEOT 3008 GT HYbrid 225 e-EAT8 συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα PureTech 180hp (ή 132kW) με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110hp (ή 80kW) και ένα αυτόματο κιβώτιο e-EAT8, οκτώ σχέσεων. Οι εκπομπές CO2 του μοντέλου δεν ξεπερνούν τα 30g/km, ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 56χιλιόμετρα ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο. (WLTP).

Το PEUGEOT e-2008 είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό SUV που κατασκευάζεται από την PEUGEOT. Προσφέρει πρόσβαση σε ένα καινούργιο κόσμο συγκινήσεων. Το συγκεκριμένο μοντέλο συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την εντυπωσιακή εμφάνιση με την εντελώς αθόρυβη και χωρίς ίχνος κραδασμών οδήγηση, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μηδενικές εκπομπές CO2.

Το PEUGEOT e-TRAVELLER, με τον 100% ηλεκτρικό του κινητήρα, είναι ο ιδανικός συνεργάτης στις επαγγελματικές ή προσωπικές σας μετακινήσεις. Ο κινητήρας του έχει μέγιστη ισχύ 136hp/100kW και μέγιστη ροπή 260 Nm, διαθέσιμη «από το ρελαντί», για άμεση απόκριση, χωρίς κραδασμούς, χωρίς θόρυβο, χωρίς αλλαγές ταχυτήτων, χωρίς οσμές, και φυσικά, χωρίς εκπομπές CO2. Το PEUGEOT e-TRAVELER διατίθεται σε 2 διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, προσφέροντας έως και 330 χλμ. αυτονομίας βάσει του κύκλου δοκιμών WLTP. Διαθέσιμο σε μια ποικιλία διαμορφώσεων προσαρμοσμένων στις μεταφορές επιβατών, με κομψό στιλ, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση, και παρέχοντας πρόσβαση στην καρδιά ακόμα και των απαγορευμένων στην κυκλοφορία, κέντρων των πόλεων,  χάρη στις μηδενικές του εκπομπές. Το PEUGEOT e-Traveller προσφέρει επίσης και ένα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο εσωτερικό περιβάλλον.

Το PEUGEOT e-EXPERT, με τον τίτλο του INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2021 στις αποσκευές του, είναι ένα 100% ηλεκτρικό μικρομεσαίο van. Μπορεί λοιπόν και αυτό να οδηγηθεί χωρίς πρόβλημα, στο κέντρο μίας πόλης με τους πλέον αυστηρούς περιορισμούς. Το μοντέλο προσφέρεται με δύο επίπεδα αυτονομίας, γεγονός που οφείλεται στις δύο επιλογές μπαταρίας ιόντων λιθίου  (50 kWh ή 75 kWh).

Peugeot Roland Garros

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!