Δοκιμές αντοχής για το νέο Mercedes-Benz eSprinter

Το επόμενης γενιάς επαγγελματικό μοντέλο της Mercedes πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές αντοχής σε χειμερινές συνθήκες.

Kältetest bestanden: Die nächste Generation eSprinter bei der Wintererprobung Passed the cold test: winter endurance tests for the next generation eSprinter

Δοκιμές αντοχής για το νέο Mercedes-Benz eSprinter

Το επόμενης γενιάς επαγγελματικό μοντέλο της Mercedes πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές αντοχής σε χειμερινές συνθήκες.

Οι πελάτες απαιτούν από τα ηλεκτρικά Van να είναι ισάξια με τα αντίστοιχα συμβατικά με τους θερμικούς κινητήρες. Και στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η αξιοπιστία ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν αυτά τα οχήματα ως εργαλεία δουλειάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Mercedes-Benz Vans δοκιμάζει όλα τα ηλεκτρικά Van σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, όπως σε χιονισμένους και παγωμένους δρόμους, σε σφοδρούς ανέμους και σε θερμοκρασίες έως και -30ο C.

Στα πεδία δοκιμών στο Arjeplog της Σουηδίας, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, τα οχήματα υποβάλλονται σε μια σειρά δοκιμών για τις επιπτώσεις της θερμοκρασίας στον χειρισμό, την εργονομία, τη θερμική διαχείριση και την άνεση της καμπίνας. Η αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες του συστήματος μετάδοσης της κίνησης και των συστημάτων θέρμανσης ελέγχονται σε ειδικά κατασκευασμένους ψυκτικούς θαλάμους, όπου τα οχήματα ψύχονται πριν βγουν έξω για να δοκιμαστούν. Επίσης, η διαδικασία και η διαχείριση της φόρτισης εξετάζονται με ακρίβεια.

Έχοντας φτάσει στο μέσο των προγραμματισμένων δοκιμών του, το επόμενης γενιάς eSprinter έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία τον πάγο, το χιόνι και τις ακραίες συνθήκες. Με τις τρεις εκδόσεις μπαταριών και πολλές παραλλαγές αμαξώματος, το eSprinter θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, διαφορετική ανάλογα με τη διαμόρφωση.

Η παραγωγή της επόμενης γενιάς eSprinter θα αρχίσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023 στο Charleston (στις ΗΠΑ) και στη συνέχεια στο Duesseldorf και το Ludwigsfelde στη Γερμανία. Ακολουθώντας τις αρχές της Mercedes-Benz για τη βιωσιμότητα, η επόμενη γενιά eSprinter θα παράγεται με ουδέτερο CO₂.

Kältetest bestanden: Die nächste Generation eSprinter bei der Wintererprobung
Passed the cold test: winter endurance tests for the next generation eSprinter
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!