To Citroen Ami βγαίνει εκτός πόλης!

Η γαλλική εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο My Ami Buggy

To Citroen Ami βγαίνει εκτός πόλης!

Η γαλλική εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο My Ami Buggy

Μετά το Ami, το διθέσιο ηλεκτρικό όχημα για την πόλη που θα είναι σύντομα διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα και μπορεί να οδηγηθεί και από 16χρονους, η Citroen παρουσιάζει το My Ami Buggy Concept. Με αυτό η γαλλική μάρκα απεικονίζει την πρόταση για ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να κυκλοφορήσει και μακριά από το αστικό περιβάλλον. Οι ομάδες της Citroen που ασχολήθηκαν με το project, δημιούργησαν ένα Ami που απευθύνεται σε όλους όσους αναζητούν ένα ηλεκτρικό, εύχρηστο όχημα με έντονη προσωπικότητα και πληθωρικό χαρακτήρα.

Το My Ami Buggy Concept είναι ένα όχημα αναψυχής για τα Σαββατοκύριακα, τις διακοπές δίπλα στη θάλασσα ή στην εξοχή. Ένα μοντέλο με ηλεκτρική λειτουργία που επιτρέπει την αθόρυβη και χωρίς ρύπους κίνηση, προσφέροντας την απόλυτη απόλαυση της ηλεκτρικής οδήγησης σε αρμονία με το περιβάλλον, που ενισχύεται από την απουσία θυρών και την ύπαρξη πανοραμικής οροφής.

“Το My Ami Buggy είναι μια πρόταση σύμφωνη με τη φιλοσοφία του μοντέλου Ami, το οποίο δεν είναι αυτοκίνητο. Αναζητήσαμε λοιπόν έμπνευση από τον κόσμο των δημιουργικών gadgets για να προβάλλουμε τη διασκεδαστική και λειτουργική πλευρά, το βιομηχανικό σχεδιασμό για την εργονομία και την αισθητική, που περιλαμβάνεται σε “καθημερινά” αντικείμενα (έπιπλα, φωτιστικά κ.λπ.) και αξεσουάρ μόδας (sneakers, αθλητικός εξοπλισμός, γυαλιά κ.λπ.). Τα απλά σχήματα για τη βάση της κάμερας και των στηριγμάτων για smartphones, για παράδειγμα, είναι εμπνευσμένα από τους σχεδιαστές που δημιούργησαν διαχρονικά καταναλωτικά αντικείμενα στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα. Το My Ami Buggy Concept έπρεπε να είναι λειτουργικό και απλό, στο πιο αγνό πνεύμα των εμβληματικών και σύγχρονων βιομηχανικών αντικειμένων”, δήλωσε ο Samuel Pericles, σχεδιαστής του My Ami Buggy.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το Citroen Ami

Ο off road χαρακτήρας του My Ami Buggy τονίζεται εμπρός και πίσω από τα bull-bars, τα προστατευτικά των προβολέων, τους προφυλακτήρες και τις προστατευτικές μάσκες, στο κέντρο των οποίων βρίσκονται τα σήματα της μάρκας. Από το πλάι, η σιλουέτα του Ami ενισχύεται από τα ανανεωμένης σχεδίασης τόξα των τροχών και τις σωληνωτές ενισχύσεις χαμηλά κατά μήκος του αμαξώματος. Στην οροφή, η σχάρα και ο εφεδρικός τροχός τονίζουν το πνεύμα της περιπέτειας του concept. Όλα αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία “συνδέονται” σε ένα ενιαίο σχήμα με μαύρο χρώμα. Η μπάρα με τα φώτα LED στο εμπρός μέρος της οροφής, αποτελεί άλλη μια πινελιά, ενισχύοντας την ορατότητα τη νύχτα ή σε ομίχλη. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, τα φώτα LED ανάβουν σε χαμηλή ένταση για να δίνουν μια ατμόσφαιρα “κατασκήνωσης”, που ενισχύεται και από τη μουσική που ακούγεται από το αποσπώμενο ηχείο του αυτοκινήτου.

Οι πόρτες έχουν αφαιρεθεί και αντικαταστάθηκαν από αδιάβροχο διάφανο ύφασμα και μπορούν να κλείνουν όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν, αποτελώντας παραπομπή και στο πνεύμα του Mehari. Είναι εξοπλισμένες με φερμουάρ για να κλείνουν την καμπίνα των επιβατών, με ανοίγματα που παραπέμπουν στις πόρτες των συμβατικών οχημάτων. Αυτές οι πρακτικές προστατευτικές κουρτίνες μπορούν να αφαιρεθούν, να τυλιχθούν και να αποθηκευτούν πίσω από τα καθίσματα σε ειδικούς σάκους αποθήκευσης. Πάνω από το παρμπρίζ έχει τοποθετηθεί ένα σκίαστρο οροφής, το οποίο προσφέρει προστασία από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ το καλοκαίρι κάνει σκιά, προστατεύοντας τους επιβάτες από τις ακτίνες του ήλιου. Τα φαρδιά ελαστικά με την ειδική χάραξη και οι ματ χρυσές ζάντες τους με το χαρακτηριστικό offset, προσφέρουν πολύ καλή πρόσφυση και αυξημένη σταθερότητα σε κάθε επιφάνεια.

Το My Ami Buggy Concept διαθέτει νέα αφρώδη υλικά με διπλάσιο πάχος –από 35 στα 70 χιλιοστά- στα καθίσματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα Advanced Comfort. Η προσθήκη αφρού έχει κάνει τα καθίσματα ελαφριά και μαλακά. Μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν για να αντικατασταθούν ή να πλυθούν. Κατασκευάζονται με τη συναρμολόγηση δύο τμημάτων στο σχήμα κοχυλιών, το ένα πάνω στο άλλο με έμπνευση από τις σημαδούρες παραλίας, δημιουργώντας ένα “σύνδεσμο” με τον κόσμο των αξεσουάρ παραλίας. Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι “έξυπνοι” και φορητοί. Ο καθένας από αυτούς έχει τη δική του λειτουργία μέσα στην καμπίνα επιβατών, αλλά μπορούν και να χρησιμοποιηθούν και εκτός του αυτοκινήτου – για παράδειγμα, σε κάποιο πικνίκ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!