Nissan Bluebird του 1986 με ηλεκτρικό μοτέρ από το Leaf! (video)

Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 35 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου στο Sunderland της Αγγλίας

Nissan Bluebird του 1986 με ηλεκτρικό μοτέρ από το Leaf! (video)

Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 35 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου στο Sunderland της Αγγλίας

Σηματοδοτώντας τα 35 χρόνια στην κατασκευή οχημάτων στο εργοστάσιο του Sunderland, η Nissan προχώρησε σε μια ειδική μετατροπή του Nissan Bluebird, του πρώτου αυτοκινήτου που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, το 1986. Ονομάζεται “Newbird” και είναι ένα μοναδικό πρωτότυπο αυτοκίνητο που τροφοδοτείται από το 100% ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης ενός Leaf. Το “Newbird” συμπυκνώνει 35 χρόνια κατασκευαστικής κληρονομιάς στο Sunderland, καθώς η Nissan επιταχύνει προς ένα ηλεκτρισμένο μέλλον μέσω του Ambition 2030, του μακροπρόθεσμου πλάνου της  για την ενίσχυση της κινητικότητας και όχι μόνο.

Ο Alan Johnson, Αντιπρόεδρος  Παραγωγής  στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, είπε: “Το «Newbird» αντιπροσωπεύει ό,τι πιο υπέροχο για το εργοστάσιό μας, καθώς γιορτάζουμε τα 35 χρόνια παραγωγής στο Sunderland. Έχουμε μια πλούσια κληρονομιά στην παραγωγή υπέροχων αυτοκινήτων, αρχής γενομένης από το πρώτο μοντέλο Bluebird και η φανταστική μας ομάδα τώρα πρωτοπορεί, καθώς οδηγούμε προς ένα συναρπαστικό εξηλεκτρισμένο, ουδέτερο από άνθρακα, μέλλον.”

Το Nissan Bluebird τροποποιήθηκε εκτενώς για να ενσωματώσει το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του LEAF. Ο αρχικός κινητήρας βενζίνης και το κιβώτιο ταχυτήτων αφαιρέθηκαν και τοποθετήθηκε ένας ηλεκτροκινητήρας από LEAF, ένας μετατροπέας και μια μπαταρία 40 kWh, με τις μονάδες της μπαταρίας κατανεμημένες μεταξύ της θέσης του κινητήρα και του πορτμπαγκάζ, για βελτιστοποιημένη κατανομή βάρους.

Έγιναν αναβαθμίσεις  και τροποποιήσεις στα συστήματα υδραυλικού τιμονιού, πέδησης και  θέρμανσης για να μπορούν να τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Τοποθετήθηκε επίσης ειδικά προσαρμοσμένη ανάρτηση,  για να υποστηρίξει το πρόσθετο βάρος από τις συστοιχίες των μπαταριών. Ως ένα “νεύμα” στις ηλεκτρικές αναβαθμίσεις  του αυτοκινήτου, το αυθεντικό  σήμα της Nissan στο καπό, διαθέτει οπίσθιο φωτισμό LED.

Το αυτοκίνητο επαναφορτίζεται μέσω της αρχικής θύρας πλήρωσης καυσίμου, που πλέον παρέχει πρόσβαση στη θύρα φόρτισης. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί με ισχύ έως και 6,6 kW και ο αρχικός πίνακας οργάνων του οδηγού έχει συνδεθεί στο σύστημα EV για να μπορεί ο μετρητής καυσίμου να δείχνει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Αν και δεν έχει έγκριση τύπου, η αυτονομία του οχήματος από μία μόνο φόρτιση υπολογίζεται σε περίπου 210 χιλιόμετρα (λαμβάνοντας υπόψη διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες και το στυλ οδήγησης) με την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα να έρχεται σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα.

Για το εξωτερικό του οχήματος, η Nissan Design Europe, με έδρα το Λονδίνο, δημιούργησε ένα νέο γραφικό μοτίβο εμπνευσμένο από σχεδιαστικά στοιχεία της καταναλωτικής τεχνολογίας της δεκαετίας του 1980, σε συνδυασμό με την αισθητική του 21ου αιώνα. Η διαχείριση του έργου μετατροπής έγινε από την Kinghorn Electric Vehicles, μια οικογενειακή εταιρεία με έδρα το Durham της Βορειοανατολικής Αγγλίας (μόλις 24 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο του Sunderland). Η Kinghorn EV ειδικεύεται στη μετατροπή κλασικών αυτοκινήτων σε πλήρως ηλεκτρικά χρησιμοποιώντας κινητήρες, μετατροπείς και μπαταρίες από μεταχειρισμένα Nissan LEAF.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!