Σούπερ ταχυφορτιστές από την Ionity στην Ευρώπη

Η Ionity θα έχει 7.000 ταχυφορτιστές ισχύος 350 kW στην Ευρώπη έως το 2025

Σούπερ ταχυφορτιστές από την Ionity στην Ευρώπη

Η Ionity θα έχει 7.000 ταχυφορτιστές ισχύος 350 kW στην Ευρώπη έως το 2025

Μια νέα επένδυση 700 εκ. ευρώ επιταχύνει την ανάπτυξη του δικτύου ταχείας φόρτισης της Ionity και υπολογίζεται ότι έως το τέλος το 2025 θα λειτουργούν στην Ευρώπη 7.000 ταχυφορτιστές 350 kW της εταιρείας. Οι μέτοχοι της Ionity, μεταξύ των οποίων είναι η BMW, η Ford, η Hyundai, η Kia, η Mercedes-Benz και το Volkswagen Group,  θα τη βοηθήσουν να τετραπλασιάσει το μέγεθός της μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Η εταιρία έχει παρουσία σε 24 ευρωπαϊκές χώρες και οι νέοι φορτιστές θα  εγκατασταθούν σε αυτοκινητόδρομους, κεντρικές λεωφόρους και κοντά σε μεγάλες πόλεις. Κάθε νέος σταθμός θα έχει κατά μέσο όρο 6 έως 12 ταχυφορτιστές, ενώ θα αναβαθμιστούν με περισσότερες μονάδες και οι υπάρχοντες σταθμοί. Αυτή τη στιγμή το δίκτυο ταχυφορτιστών 350 kW της Ionity αριθμεί λιγότερους από 2.000 ταχυφορτιστές.

Οι σταθμοί ταχυφορτιστών, που ονομάζονται Oasis, θα προσφέρουν στους πελάτες μια πιο άνετη και εύκολη εμπειρία φόρτισης. Μάλιστα δεν θα βρίσκονται μέσα σε πρατήρια καυσίμων, όπως γινόταν ως τώρα, αλλά θα δημιουργηθούν νέοι, ειδικοί ιδιόκτητοι χώροι φόρτισης που θα λειτουργούν από την Ionity.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!