Το 2024 τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Xiaomi

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 5% στο άκουσμα της είδησης

Το 2024 τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Xiaomi

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 5% στο άκουσμα της είδησης

Τον περασμένο Μάρτιο ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Xiaomi, Lei Jun, είχε ανακοινώσει την είσοδο της κινεζικής εταιρείας στην κατηγορία των ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων. Τώρα, επτά μήνες αργότερα, έκανε γνωστό ότι η παραγωγή τους θα αρχίσει το 2024. Η δήλωση του Lei Jun, στο πλαίσιο ενημέρωσης των επενδυτών, ήταν αρκετή για να σημειώσει αύξηση 5% η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού. Μάλιστα σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε ότι η Xiaomi κινείται γρηγορότερα από τον αρχικό προγραμματισμό και ότι η μαζική παραγωγή του αυτοκινήτου θα αρχίσει το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τον Μάρτιο ο Lei Jun είχε δεσμευτεί για επένδυση ποσού 10 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα 10 χρόνια για την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η νέα εταιρεία ονομάζεται Xiaomi EV, απασχολεί προς το παρόν 300 εργαζόμενους και είναι 100% θυγατρική της Xiaomi. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Xiaomi θα προορίζονται για χρήση κυρίως μέσα στις πόλεις, όπου το ζητούμενο δεν είναι τόσο η υψηλή αυτονομία όσο οι τεχνολογίες τους, όπως η αυτόνομη οδήγηση και η συνδεσιμότητα.

Σε επιστολή που είχε στείλει τότε προς τους εργαζόμενους της Xiaomi, ο Lei Jun τόνισε τα πλεονεκτήματα που θα έχει η εταιρεία στον τομέα της παραγωγής αυτοκινήτων: Η Xiaomi έχει βαθιά γνώση του επιχειρηματικού μοντέλου, μεγάλη εμπειρία τόσο στο software όσο και στο hardware, διαθέτει ήδη ένα έξυπνο οικοσύστημα, δυνατό brand name και μεγάλη ομάδα πελατών σε όλο τον κόσμο, και βέβαια την οικονομική δυνατότητα για να κάνει τις σχετικές επενδύσεις. Αναγνώρισε όμως τις σημαντικές διαφορές της κατασκευής αυτοκινήτων σε σχέση με smartphones, όπως ο αρκετά μεγαλύτερος κύκλος ζωής και το μικρότερο περιθώριο για σφάλματα στη διαδικασία παραγωγής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!