Επίσημο: Η Xiaomi θα κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού ανακοίνωσε την οριστική απόφαση

Επίσημο: Η Xiaomi θα κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού ανακοίνωσε την οριστική απόφαση

Μετά από συνεχείς συσκέψεις, συναντήσεις και αναλύσεις της αγοράς, η ηγεσία της Xiaomi αποφάσισε την είσοδο της εταιρείας στην παραγωγή έξυπνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής και Πρόεδρος της κινέζικης εταιρείας, Lei Jun, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα επενδυθούν 10 δισ. δολάρια. Ο ίδιος θα κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη νέα εταιρεία, η οποία θα είναι 100% θυγατρική της Xiaomi.

Τα ηλεκτρικά Xiaomi θα προορίζονται για χρήση κυρίως μέσα στις πόλεις, όπου το ζητούμενο δεν είναι τόσο η υψηλή αυτονομία όσο οι τεχνολογίες τους, όπως η αυτόνομη οδήγηση και η συνδεσιμότητα.

«Είμαι αποφασισμένος να ποντάρω την προσωπική μου φήμη στη δημιουργία του έξυπνου ηλεκτρικού αυτοκινήτου και να ηγηθώ της μάχης για την επιτυχία του project», δήλωσε ο Lei Jun. Όπως ανέφερε, τις προηγούμενες 75 μέρες έγιναν 85 συναντήσεις με περισσότερους από 200 ειδικούς της βιομηχανίας και δύο συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου για τη λήψη της οριστικής απόφασης. Μάλιστα χαρακτήρισε το συγκεκριμένο project ως το τελευταίο σημαντικό της παρουσίας του στην Xiaomi.

Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της Xiaomi, ο Lei Jun τόνισε τα πλεονεκτήματα που θα έχει η εταιρεία στον τομέα της παραγωγής αυτοκινήτων:

Η Xiaomi έχει βαθιά γνώση του επιχειρηματικού μοντέλου, μεγάλη εμπειρία τόσο στο software όσο και στο hardware, διαθέτει ήδη ένα έξυπνο οικοσύστημα, δυνατό brand name και μεγάλη ομάδα πελατών σε όλο τον κόσμο, και βέβαια την οικονομική δυνατότητα για να κάνει τις σχετικές επενδύσεις.

Παράλληλα, αναγνώρισε τις σημαντικές διαφορές της κατασκευής αυτοκινήτων σε σχέση με smartphones, όπως ο αρκετά μεγαλύτερος κύκλος ζωής και το μικρότερο περιθώριο για σφάλματα στη διαδικασία παραγωγής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!