Πώς η πανδημία επιταχύνει τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση

Σύμφωνα με έρευνα, σχεδόν 1 στους 2 Ευρωπαίους δηλώνει ότι θα αποκτήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα χρόνια

Πώς η πανδημία επιταχύνει τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση

Σύμφωνα με έρευνα, σχεδόν 1 στους 2 Ευρωπαίους δηλώνει ότι θα αποκτήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα χρόνια

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον της αυτοκίνησης θα είναι ηλεκτρικό. Υπολογίζεται ότι σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι θα κατέχουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα τα επόμενα χρόνια, λόγω της αυξημένης περιβαλλοντικής τους ευαισθησίας. Αυτό αναφέρει έρευνα με τον τίτλο «Άνθρωποι, αυτοκίνητα και κινητικότητα μετά την πανδημία» του Automotive Innovation Lab. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παίξουν βασικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως το 2050.

Η AIL, ένας οργανισμός που ασχολείται με την έρευνα και την ανάλυση της   αυτοκινητοβιομηχανίας και της κινητικότητας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι βλέπουν το αυτοκίνητο ως ένα ασφαλές μέρος σε περιόδους πανδημίας. Το 70% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς τα αυτοκίνητά τους, αν και το 46% παραδέχονται ότι ο COVID-19 έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

Για τους λόγους αυτούς, το 44% όσων ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι στοχεύουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα και σχεδόν οι μισοί από αυτούς υπολογίζουν να το κάνουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Τα οχήματα μηδενικών εκπομπών θα παίξουν βασικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050. H SEAT, η οποία δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας, σχεδιάζει να φέρει στην παραγωγή από το 2025 μία σειρά από ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!