Ηλεκτροκίνηση για όλους από την SEAT

Η ισπανική μάρκα ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης το 2025, με τιμή γύρω στα 20.000-25.000 ευρώ

Ηλεκτροκίνηση για όλους από την SEAT

Η ισπανική μάρκα ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης το 2025, με τιμή γύρω στα 20.000-25.000 ευρώ

Να επιταχύνει την μετάβαση στο μέλλον της αυτοκίνησης επιχειρεί η SEAT, ανακοινώνοντας τα μεσοπρόθεσμα σχέδιά της. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, έγινε γνωστό ότι το πλάνο «Future Fast Forward» προβλέπει την παραγωγή μίας σειράς ηλεκτρικών μοντέλων στην Ισπανία, αρχής γενομένης από ένα αυτοκίνητο πόλης το 2025, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι crossover.

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό μοντέλο θα τοποθετείται από πλευράς τιμής στα 20.000-25.000 ευρώ και θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά του Volkswagen Group. Το μήκος του θα είναι ανάλογο ενός σουπερμίνι, γύρω δηλαδή στα 4 μέτρα. Στοιχείο που το καθιστά μεγαλύτερο από το Mii electric, το οποίο διατίθεται ήδη στην Ευρώπη σε τιμές κάτω από 20.000 ευρώ.

Στην SEAT εκτιμούν ότι το λανσάρισμα του νέου μοντέλου αφενός θα καταστήσει την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε μία μεγάλη μερίδα του κοινού και αφετέρου θα βοηθήσει την εταιρεία να πιάσει τους περιβαλλοντικούς της στόχους. Το εργοστάσιο όπου θα κατασκευάζεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα ανακοινωθεί εντός των επομένων μηνών.

«Στόχος μας είναι στο Martorell να κατασκευάζουμε ετησίως περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για όλο το Volkswagen Group, όμως χρειάζεται υποστήριξη τόσο από την ισπανική κυβέρνηση όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε ο Πρόεδρος της SEAT, Wayne Griffiths.

 

O Wayne Griffiths ανακοίνωσε επίσης ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι έτοιμο το Tavascan, το δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra. «Βασισμένο στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen, θα σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί στη Βαρκελώνη και θα φτάσει στις αγορές της Ευρώπης και του εξωτερικού το 2024», εξήγησε ο Griffiths. Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2021 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το μικρομεσαίο σπορ ηλεκτρικό Cupra Born, το οποίο βασίζεται στο Volkswagen ID.3 και θα έχει αυτονομία 500 χλμ.

Η προϊοντική επίθεση θα συμβάλλει στο στόχο της SEAT να επιστρέψει στην κερδοφορία εντός του 2021, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!