Γερμανία όπως λέμε Αστυπάλαια: Τα ηλεκτρικά Volkswagen ID. στην υπηρεσία της αστυνομίας

Οι αστυνομικές αρχές της Κάτω Σαξονίας παρέλαβαν τα πρώτα 10 από τα συνολικά 215 ID.3

Γερμανία όπως λέμε Αστυπάλαια: Τα ηλεκτρικά Volkswagen ID. στην υπηρεσία της αστυνομίας

Οι αστυνομικές αρχές της Κάτω Σαξονίας παρέλαβαν τα πρώτα 10 από τα συνολικά 215 ID.3

Η αστυνομία στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας έχει θέσει σε ισχύ την ανανέωση του στόλου των οχημάτων της, αντικαθιστώντας τα συμβατικά αυτοκίνητα με αμιγώς ηλεκτρικά. Στο πλαίσιο αυτό θα παραλάβει 215 αμιγώς ηλεκτρικά Volkswagen ID.3, που θα χρησιμοποιηθούν ως οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για την πρώτη αρχή στη Γερμανία που βασίζεται σε τέτοια κλίμακα σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ επιπλέον, θα προσθέσει άλλα 175 υβριδικά Passat στον υπάρχοντα στόλο των 160 Volkswagen Passat GTE.

Τα ID.3, τα οποία βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής στα εργοστάσια της Δρέσδης και του  Zwickau, θα παραδοθούν σταδιακά στην αστυνομία αρχίζοντας από τον Αύγουστο. Τα πρώτα δέκα αυτοκίνητα παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου στην Κεντρική Αστυνομική Διεύθυνση της Κάτω Σαξονίας, στο Ανόβερο.

Σε μικρότερη κλίμακα, αλλά ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, η Αστυπάλαια είχε παραλάβει τα πρώτα Volkswagen ID.4, ID.3 και e-up, στα πλαίσια της μετατροπής του νησιού σε «πράσινο και έξυπνο». Τα αυτοκίνητα τέθηκαν στην υπηρεσία της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού Σώματος, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του Δήμου, ενώ αργότερα θα προστεθεί και ηλεκτρικό ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας.

Η Volkswagen έλαβε την παραγγελία στη Γερμανία ως μέρος ενός πανευρωπαϊκού διαγωνισμού. «Αυτή η απόφαση υπέρ της Volkswagen είναι σημαντική και μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για άλλες αρχές στη Γερμανία και όχι μόνο», δήλωσε ο Holger B. Santel, επικεφαλής της Volkswagen Γερμανίας. «Έχουμε μεγάλο αριθμό προσφορών και ελπίζουμε πως και άλλες αρχές στη Γερμανία και την Ευρώπη σύντομα θα βασίζονται όλο και περισσότερο στην ηλεκτρική κινητικότητα». Για παράδειγμα, η αστυνομία της Βιέννης δοκιμάζει αυτήν την περίοδο τα ID.3 και ID.4».

Τα οχήματα της αστυνομίας στην Κάτω Σαξονία είναι δύο κατηγοριών, ορισμένα θα είναι χωρίς διακριτικά και τα υπόλοιπα είναι οχήματα έκτακτης ανάγκης του τμήματος εγκλημάτων. Τα τελευταία είναι εξοπλισμένα με ασύρματο και φάρο, ο οποίος μπορεί να τοποθετείται πάνω στην οροφή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα 175 υβριδικά Passat GTE – που προορίζονται για περιπολίες και παρακολουθήσεις – θα παραδοθούν στα χρώματα της αστυνομίας με σταθερό φάρο και ασύρματο, ενώ μερικά δεν θα έχουν διακριτικά περιπολικού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!