Τα πρώτα ηλεκτρικά Volkswagen έφθασαν στην Αστυπάλαια (video)

Η παράδοση των ID.4 και ID.3 έγινε παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού και του CEO του γερμανικού ομίλου

Τα πρώτα ηλεκτρικά Volkswagen έφθασαν στην Αστυπάλαια (video)

Η παράδοση των ID.4 και ID.3 έγινε παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού και του CEO του γερμανικού ομίλου

Το πρώτο βήμα για την μετατροπή της Αστυπάλαιας σε ένα πρότυπο “πράσινο και έξυπνο” νησί, έγινε την Τετάρτη 2 Ιουνίου. Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Όμιλος Volkswagen παρέδωσε μέσω του CEO της, Herbert Diess, τα πρώτα 8 ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και 12 φορτιστές.

Πρόκειται για τα ID.4, ID.3, e-up! καθώς και ένα ηλεκτρικό scooter SEAT MO (θα ακολουθήσουν ακόμη δύο για την Ελληνική Αστυνομία). Τα αυτοκίνητα τέθηκαν αντίστοιχα στην υπηρεσία της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού Σώματος, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του Δήμου. Αργότερα θα προστεθεί ηλεκτρικό ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας. Στα τέλη του Ιουνίου θα αρχίσουν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Οι 4 πυλώνες για την μετατροπή της Αστυπάλαιας σε έξυπνο και βιώσιμο νησί

“Σύντομα θα διατίθενται προς ενοικίαση 200 ηλεκτρικά οχήματα στο νησί, κάτι που σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο προς ένα βιώσιμο τουρισμό”, ανέφερε κατά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης. “Οι επιδοτήσεις που δίνονται στους κατοίκους της Αστυπάλαιας είναι πολύ πιο γενναιόδωρες από αυτές στην υπόλοιπη Ελλάδα”.

Παρακολουθήστε την παρουσίαση της μεταμόρφωσης της Αστυπάλαιας σε νησί-πρότυπο, στους τομείς της ενέργειας και της κινητικότητας.

“Η Αστυπάλαια είναι το πιο όμορφο μέρος στο οποίο έχω βρεθεί. Από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση δώσαμε τρεις υποσχέσεις στους κατοίκους του νησιού. Πρώτον, η Volkswagen θα παρέχει μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους. Δεύτερον, το σύστημα ενέργειας της Αστυπάλαιας σύντομα θα βασίζεται σε φωτοβολταϊκά πάρκα και σε ανεμογεννήτρια. Τρίτον θα συμπεριλάβουμε τις ιδέες των κατοίκων, καθώς θα μεταμορφώνουμε το περιβάλλον μετακινήσεων γύρω από τα σπίτια τους”, ανέφερε κατά την ομιλία του ο κ. Diess.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!