Η μία και μοναδική Lamborghini Huracan STO SC 10 Anniversario

Μόνο μία Lamborghini Huracan STO SC 10 Anniversario θα κατασκευαστεί, με ειδικό αγωνιστικό χρωματισμό, για τον εορτασμό 10 ετών λειτουργίας του αγωνιστικού της τμήματος Squadra Corse.

Η μία και μοναδική Lamborghini Huracan STO SC 10 Anniversario

Μόνο μία Lamborghini Huracan STO SC 10 Anniversario θα κατασκευαστεί, με ειδικό αγωνιστικό χρωματισμό, για τον εορτασμό 10 ετών λειτουργίας του αγωνιστικού της τμήματος Squadra Corse.

Το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini, η Squadra Corse, γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του με τη νέα Huracan STO SC 10 Anniversario. Ενώ η ομάδα έχει κατασκευάσει πολλά αυτοκίνητα μόνο για την πίστα, αυτή η νέα πρόταση είναι η πρώτη που μπορεί να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους. Έχουμε ξαναδεί το όνομα Squadra Corse σε ένα αυτοκίνητο για το δρόμο με την Gallardo Squadra Corsa του 2013, αλλά η Huracan STO SC 10 Anniversario έχει αναθεωρηθεί από την ίδια την αγωνιστική ομάδα.

Η Lamborghini αναφέρει ότι είναι «μια επίδειξη του πώς η εμπειρία που αποκτήθηκε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μπορεί να μεταφερθεί αποτελεσματικά σε προϊόν δρόμου, ενισχύοντας τις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση». Η ομάδα Squadra Corse έχει κερδίσει πάνω από 50 αγώνες σε αγώνες GT3 και έχει κατακτήσει αρκετές νίκες στην κατηγορία της στις 24 Ώρες της Daytona.

Ο εντυπωσιακός χρωματισμός είναι εμπνευσμένος από τη συμμετοχή της Lamborghini SC63 με το υβριδικό πρωτότυπο Hypercar στην κατηγορία GTP του IMSA που θα αγωνίζεται από το 2024. Ο χρωματισμός αποτελείται από Verde Mantis και Nero Noctis με μια τρίχρωμη λωρίδα που διατρέχει την οροφή και το εμπρός καπό.

Ένα νέο λογότυπο «Squadra Corse 10 Anniversario» έχει σχεδιαστεί για το αυτοκίνητο και μπορεί να βρεθεί και στις δύο θύρες και στο πτερύγιο που βρίσκεται πάνω από την περιοχή του κινητήρα. Το πακέτο ανθρακονημάτων της Huracan STO διαθέτει επίσης μια κόκκινη λωρίδα που τυλίγεται γύρω από το κάτω άκρο του αυτοκινήτου.

Υπάρχει ένα εσωτερικό προσανατολισμένο για χρήση στην πίστα, με τα μπάκετ καθίσματα να είναι επενδυμένα με μαύρη Αlcantara με πράσινες ραφές και ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων. Μια αποκλειστική πλακέτα από ανθρακονήματα βρίσκεται ανάμεσα στα καθίσματα.

Η Huracan STO είναι ήδη ένα απογυμνωμένο supercar που είναι προσανατολισμένο περισσότερο προς τη χρήση στην πίστα παρά στο δρόμο, αλλά η Squadra Corsa έχει φροντίσει ο αγοραστής της να απολαμβάνει το V10 κινητήρα ακόμα περισσότερο, με μια εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic.

Ένα ζεύγος από πτερύγια ανθρακονημάτων έχουν εμφανιστεί στο εμπρός μέρος για να βοηθήσουν την παραγωγή αεροδυναμικού φορτίου, σε συνδυασμό με μια πίσω αεροτομή με τρεις μοίρες αυξημένη γωνία πρόσπτωσης. Νέα αμορτισέρ αγωνιστικής προέλευσης βελτιώνουν τη μηχανική πρόσφυση και υπάρχουν νέα ελαστικά που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με τη Bridgestone, ειδικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!