Τo νέο Subaru Forester θα κυκλοφορήσει και σε υβριδική έκδοση

Το στιβαρό 4×4 της Subaru, το Forester, πέρασε στην 6η του γενιά, με υβριδική του έκδοση και μια σειρά από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα να ακολουθούν για την ιαπωνική μάρκα.

Τo νέο Subaru Forester θα κυκλοφορήσει και σε υβριδική έκδοση

Το στιβαρό 4×4 της Subaru, το Forester, πέρασε στην 6η του γενιά, με υβριδική του έκδοση και μια σειρά από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα να ακολουθούν για την ιαπωνική μάρκα.

Η Subaru επέλεξε την Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες για να αποκαλύψει τη νέα γενιά του Forester, αν και θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι πρόκειται για ένα απλό facelift και όχι για ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Οι Ιάπωνες ειδικοί στα 4×4, αισθάνονται ότι έχουν μια επιτυχημένη συνταγή με το Forester, το οποίο προχώρησε πλέον στην έκτη γενιά του και έχει πουλήσει 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα μόνο στις ΗΠΑ. Το γνωστό πεντάθυρο σχήμα παραμένει, με ελαφρώς πιο μοντέρνα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, μια πιο όρθια μάσκα και ένα φαρδύτερο στήσιμο από πριν.

Κάτω από το καπό υπάρχει ακόμα συμμετρική τετρακίνηση, αναβαθμισμένη στο νέο μοντέλο με διπλή λειτουργία X-mode και απόσταση από το έδαφος 221 χλστ. Τα αμερικανικά αυτοκίνητα λαμβάνουν έναν επίπεδο 4κύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων, και στην Ευρώπη αναμένεται να κυκλοφορήσει μία 2λιτρη μονάδα. Η μεγάλη είδηση, όμως, είναι ότι την επόμενη χρονιά θα δούμε το πρώτο πλήρως υβριδική έκδοση του Forester, καθώς η Subaru κάνει τα πρώτα της βήματα προς την ηλεκτροκίνηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Subaru, Atsushi Osaki, ήταν παρών για να αποκαλύψει όχι μόνο το νέο Forester, αλλά και να ανακοινώσει ότι η μάρκα θα λανσάρει τέσσερα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2026, ενώ άλλα τέσσερα θα φτάσουν μέχρι το 2028, πέραν του υφιστάμενου Solterra, που παράγεται παράλληλα με το πανομοιότυπο Toyota bZ4X.

Το πλαίσιο του Forester είναι 10% πιο άκαμπτο από αυτό του παλιού μοντέλου, ενώ η Subaru υποστηρίζει ότι η οδήγηση είναι πιο ομαλή και το αυτοκίνητο πιο αθόρυβο από πριν. Στο εσωτερικό, η ποιότητα έχει αναβαθμιστεί, όπως και το σύστημα infotainment. Υπάρχει πλέον μια οθόνη αφής 11,6 ιντσών σε κατακόρυφη διάταξη, με δυνατότητα ασύρματης συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto, ενώ υπάρχει και ασύρματη φόρτιση smartphone.

Το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης EyeSight της Subaru έχει επίσης αναβαθμιστεί με ευρύτερο οπτικό πεδίο και καλύτερη ανίχνευση ποδηλατών και πεζών. Ακόμα και η θύρα του χώρου αποσκευών έχει υποστεί τεχνολογική ανανέωση, καθώς ανοίγει πλέον με μία κίνηση ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Το νέο Subaru Forester αναμένεται να φτάσει στην αγορά των ΗΠΑ στα μέσα του επόμενου έτους, ενώ τα νέα αυτοκίνητα αναμένεται να φτάσουν και στην Ευρώπη κάποια στιγμή το 2024. Αναμένεται ότι οι τιμές του θα αυξηθούν από την τρέχουσα τιμή εκκίνησης που είναι 43.890 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!