Νέο MINI Countryman JCW: Επιδόσεις και πρακτικότητα

Το νέο MINI Countryman John Cooper Works αποδίδει 300 ίππους και διαθέτει τετρακίνηση.

Νέο MINI Countryman JCW: Επιδόσεις και πρακτικότητα

Το νέο MINI Countryman John Cooper Works αποδίδει 300 ίππους και διαθέτει τετρακίνηση.

Η MINI, για να προσδώσει σπορ χαρακτήρα στο νέο Countryman, παρουσίασε την έκδοση John Cooper Works (JCW). Διαθέτει υψηλότερες επιδόσεις και πολλές αισθητικές βελτιώσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Από τότε που η MINI αναβίωσε το όνομα Countryman το 2010, η πιο hot παραλλαγή του αυτοκινήτου ήταν το JCW, και τώρα η έκδοση αυτή υπάρχει και στο μοντέλο τρίτης γενιάς.

Το νέο MINI βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα UKL2 με την τρέχουσα BMW X1, αλλά η συνταγή του κινητήριου συνόλου παραμένει η ίδια με το προηγούμενο αυτοκίνητο: ένας 2λιτρος 4κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας που συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης «ALL4». Η MINI εφοδίασε επίσης το JCW με σπορ ανάρτηση στο στάνταρ εξοπλισμό, η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 16 χιλιοστά, μαζί με ένα σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης.

Το τελευταίο μοντέλο, που φέρει για πρώτη φορά το σήμα JCW, αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής, δηλαδή 5 ίππους και 50 Nm λιγότερα από το παλιό αυτοκίνητο. Ως αποτέλεσμα, είναι ένα κλάσμα πιο αργό στην επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, καθώς χρειάζεται 5,4 δευτερόλεπτα (αντί για 5,1 δλ.), αν και αυτό σημαίνει ότι είναι 0,2 δλ. ταχύτερο από το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Countryman SE. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 250 χλμ./ώρα.

Το αυτόματο κιβώτιο του JCW έχει επίσης αλλάξει, καθώς έχει πλέον 7 σχέσεις αντί για 8. Η κατανάλωση καυσίμου (7,8 – 8,3 λτ./100 χλμ.), είναι επίσης ελαφρώς αυξημένη σε σύγκριση με το παλιό μοντέλο, και διαθέτει μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου (54 λίτρων) από το στάνταρ Countryman. Παράλληλα με την καλαίσθητη εξωτερική του σχεδίαση, το MINI John Cooper Works Countryman έχει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Υπάρχουν πολλά εξωτερικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το JCW ως τη hot έκδοση, με ειδικά διαμορφωμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέα σχεδίαση γρίλιας με γυαλιστερό μαύρο χρώμα, οροφή με χρωματική αντίθεση και λωρίδες στο καπό. Διατίθεται στάνταρ με ζάντες 19″, ενώ οι τροχοί 20″ ιντσών είναι προαιρετικοί.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις τοποθετούνται επάνω τους φαρδύτερα ελαστικά (245 χλστ.) από ό,τι στο παλιό αυτοκίνητο, με μεγαλύτερη διάμετρο 710 χλστ. (αυξημένη κατά 30 χλστ.). Όπως και τα προηγούμενα JCW Countryman, υπάρχουν τέσσερις απολήξεις εξατμίσεων, σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα.

Το εσωτερικό δίνει επίσης μερικές ενδείξεις ότι πρόκειται για έκδοση υψηλότερων επιδόσεων. Τα σπορ καθίσματα είναι επενδυμένα με μαύρο χρώμα, κόκκινες ραφές και εμβλήματα JCW εμπρός και πίσω. Το τιμόνι είναι επίσης μοναδικό για το JCW, με ασημί πινελιές και περαιτέρω κόκκινες ραφές.

Το Countryman JCW διαθέτει κυκλική κεντρική οθόνη αφής OLED 9,4 ιντσών, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα, διζωνικό κλιματισμό, συρόμενα πίσω καθίσματα και θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, head-up display, προσαρμοζόμενο cruise control, καθώς και ένα νέο σύνολο προγραμμάτων οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της σπορ ρύθμισης «Go-Kart».

Η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί να ρυθμιστεί κατά τον διαμήκη άξονα σε μια διαδρομή μήκους έως και 13 εκατοστά. Ο χώρος αποσκευών έχει διαμορφωθεί στα 460 λίτρα και επεκτείνεται σε 1.450 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!