Ferrari 499P Modificata: Αγωνιστικό κόσμημα αξίας 5,1 εκατ. ευρώ

Η Ferrari αποκάλυψε ένα σούπερ αποκλειστικό αυτοκίνητο, την 499P Modificata, για να τιμήσει τη φετινή της νίκη στο θρυλικό αγώνα 24 Ωρών του Le Mans. Η τιμή της; «Μόλις» 5,1 εκατ. ευρώ.

Ferrari 499P Modificata: Αγωνιστικό κόσμημα αξίας 5,1 εκατ. ευρώ

Η Ferrari αποκάλυψε ένα σούπερ αποκλειστικό αυτοκίνητο, την 499P Modificata, για να τιμήσει τη φετινή της νίκη στο θρυλικό αγώνα 24 Ωρών του Le Mans. Η τιμή της; «Μόλις» 5,1 εκατ. ευρώ.

Η Ferrari προσέθεσε φέτος άλλο ένα κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία της στις 24 Ώρες του Le Mans, κατακτώντας τη νίκη στη γενική κατάταξη για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα με την 499P. Τώρα, παρουσίασε μια έκδοση «Modificata» την οποία -οι πολύ εύποροι- ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν. Εξελιγμένη από το νέο πρόγραμμα Sport Prototipi Clienti της Ferrari, είναι ουσιαστικά ένα αντίγραφο της νικήτριας στο Le Mans και όπως θα περίμενε κανείς με τέτοιο κύρος, η 499P Modificata δεν είναι φθηνή.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο κοστίζει 5,1 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο, επειδή η Ferrari λέει ότι το πρωτότυπο έχει σχεδιαστεί μόνο για μη ανταγωνιστική χρήση στην πίστα. Με ένα αυστηρά περιορισμένης σειράς αυτοκίνητο πίστας οι ιδιοκτήτες της 499P Modificata θα μπορούν να βιώσουν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου σε ιδιωτικές ημέρες πίστας ή σε ειδικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ferrari.

Η Modificata αποκαλύφθηκε στην πίστα του Mugello κατά τη διάρκεια του εορτασμού τη χρονιάς του αγωνιστικού προγράμματος πελατών της της Ferrari που ονομάζεται Finali Mondiali. Η πολύ εκλεκτή πελατεία, όπως λέει η Ferrari, θα μπορέσει να γνωρίσει την 499P στην πιο ακραία της μορφή. Η Modificata αποκτά αναβαθμίσεις στο πλαίσιο, το εσωτερικό και το σύστημα κίνησης, όντας απαλλαγμένη από τους κανονισμούς της FIA.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο 499P περιοριζόταν σε συνολική απόδοση 680 ίππων, αλλά η Modificata την ανεβάζει στους 870 ίππους, χρησιμοποιώντας τον ίδιο 3λιτρο, twin-turbo V6 που προέρχεται από το supercar Ferrari 296 GTB και συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο 7 σχέσεων. Ενώ οι κανονισμοί της FIA σημαίνουν ότι η 499P δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τον ηλεκτροκινητήρα 200 kW (272 ίππων) του εμπρός άξονα σε ταχύτητες κάτω από τα 190 χλμ./ώρα, οι εμπρός τροχοί της Modificata τροφοδοτούνται εξαρχής, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πάντα τετρακίνητη.

Η Modificata έχει εξελιχθεί για τζέντλεμαν οδηγούς, αλλά δεδομένου ότι δεν διαθέτουν πολλοί τις ικανότητες της τριανδρίας της Ferrari που κέρδισε φέτος στο Le Mans (James Calado, Antonio Giovinazzi και Alessandro Pier Guidi), τα αμορτισέρ, τα ελατήρια και οι αντιστρεπτικές ράβδοι έχουν βελτιωθεί για να προσφέρουν πιο προβλέψιμη συμπεριφορά. Το εξωτερικό της Modificata είναι πανομοιότυπο με το αντίστοιχο αγωνιστικό αυτοκίνητο του Le Mans, ακόμα και στο χρώμα. Το εσωτερικό είναι επίσης αντίγραφο του αγωνιστικού, με μονοθέσια διάταξη και αγωνιστικό τιμόνι.

Ως μέρος του πακέτου αγοράς της Modificata, η Ferrari θα μεταφέρει το αυτοκίνητο σε κάθε μία από τις πίστες στο πλαίσιο του προγράμματος Sport Prototipi Clienti, μαζί με τη συντήρηση και παροχή βοήθειας στην πίστα στον ιδιοκτήτη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!