Το Mazda2 Hybrid διαφοροποιείται από το Toyota Yaris

Το υβριδικό supermini που αποτελεί προϊόν της συνεργασίας μεταξύ Mazda και Toyota αποκτά εμφάνιση που συνάδει περισσότερο με την υπόλοιπη γκάμα της Mazda και διαφοροποιείται από το Yaris.

Το Mazda2 Hybrid διαφοροποιείται από το Toyota Yaris

Το υβριδικό supermini που αποτελεί προϊόν της συνεργασίας μεταξύ Mazda και Toyota αποκτά εμφάνιση που συνάδει περισσότερο με την υπόλοιπη γκάμα της Mazda και διαφοροποιείται από το Yaris.

Η Mazda αποκάλυψε μια ανανεωμένη έκδοση του υβριδικού supermini της, με ανανεωμένη σχεδίαση εμπρός και πίσω. Βασισμένο στο Toyota Yaris, η μόνη διαφοροποίηση που είχε το Mazda2 Hybrid από αυτό το αυτοκίνητο ήταν το έμβλημα της Mazda. Αυτή η ανανεωμένη εκδοχή το αλλάζει αυτό.

Τα δύο μοντέλα εξακολουθούν να μοιράζονται το βασικό αμάξωμα και τα φώτα, αλλά η νέα μάσκα, ο πίσω προφυλακτήρας καθώς και οι φρέσκες ζάντες έχουν κάνει ουσιαστική διαφορά στην εμφάνιση του αυτοκινήτου. Αυτό βοηθά το Mazda2 Hybrid να ενταχθεί πολύ πιο συνεκτικά στην κομψή γκάμα της ιαπωνικής μάρκας και συμβάλλει στη δημιουργία μίας απόστασης εμφανισιακά με το αδελφικό Toyota Yaris.

Το εσωτερικό έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο, με μικρές μόνο αλλαγές στα διακοσμητικά και τα χρώματα, αλλά το τεχνολογικό πακέτο έχει αναβαθμιστεί. Αυτό περιλαμβάνει μια μεγαλύτερη οθόνη αφής 10,5 ιντσών που βρίσκεται τώρα στην κορυφή του ταμπλό, με πιο κομψή σύνδεση smartphone και υψηλότερη ανάλυση οθόνης.

Εξακολουθεί όμως να είναι το βασικό σύστημα της Toyota, αντί για το MZD-Connect της Mazda με τη ροδέλα με κλικ που συναντάται σε άλλα μοντέλα. Προσφέρεται επίσης μία νέα οθόνη 12,3 ιντσών στα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, καθώς και επιλογές όπως head-up display και γυάλινη οροφή.

Φυσικά, ο βασικός λόγος για αυτή τη συνεργασία είναι η επιθυμία της Mazda να προσφέρει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης σε supermini μοντέλο. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων που συνδυάζεται με ένα μικρό αλλά αποτελεσματικό αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα. Αποδίδει 116 ίππους, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι επιτυγχάνει πολύ εντυπωσιακή κατανάλωση 3,8 λτ./100 χλμ. στο μικτό κύκλο WLTP και εκπέμπει μόνο 87 γρ./χλμ. CO2.

Αναμένεται ότι οι τιμές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα. Αυτή τη στιγμή, το Mazda2 Hybrid ξεκινά από 21,473 ευρώ και διαθέτει τρία επίπεδα εξοπλισμού (Pure, Agile και Select), τα οποία αναμένεται να γίνουν τέσσερα, όπως συμβαίνει και με άλλα μοντέλα στο στόλο της Mazda.

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι το ήπια υβριδικό Mazda2 θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο. Αυτό είναι μοντέλο της Mazda και είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο από αυτό το Mazda2 Hybrid. Το ήπια υβριδικό μοντέλο έχει επίσης δεχθεί πρόσφατα facelift και ξεκινά από τα 17.140 ευρώ.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Mazda στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!