Kia EV5: Ηλεκτρικό SUV στο μέγεθος του Sportage

Το ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Kia δίνει έμφαση στην άνεση, την ευρυχωρία και την πρακτικότητα.

Kia EV5: Ηλεκτρικό SUV στο μέγεθος του Sportage

Το ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Kia δίνει έμφαση στην άνεση, την ευρυχωρία και την πρακτικότητα.

Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό SUV EV5 αποκάλυψε η Kia. Το EV5 έχει αντίστοιχες διαστάσεις με το Sportage, ξεχωρίζει για το τολμηρό του σχεδιασμό και επεκτείνει τη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων του Κορεάτη κατασκευαστή, η οποία περιλαμβάνει επίσης τα EV6, EV9 και Niro EV.

Αρχικά το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην Κινεζική αγορά, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο πως το 2024 θα έρθει και στην Ευρώπη. Περισσότερα γι’ αυτό θα ξέρουμε μάλλον τον Οκτώβριο.

Η εμφάνιση εμπνέεται κυρίως από το μεγαλύτερο EV9, υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, «Opposites United». Στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι τα φώτα εμπρός και πίσω, τα τονισμένα φτερά και το σχήμα που έχουν οι πίσω κολώνες.

Η εσωτερική σχεδίαση του EV5 έχει επηρεαστεί από το αποτέλεσμα σχετικής έρευνας της Kia, που λέει πως οι σύγχρονες οικογένειες θεωρούν ότι το εσωτερικό ενός ηλεκτρικού SUV δεν πρέπει να είναι απλώς ένα μέρος για να κάθεσαι με ασφάλεια και άνεση όταν ταξιδεύεις από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά ένα άνετο σαλόνι όπου ζεις ευχάριστα.

Σύμφωνα με την Kia το EV5 θα προσφέρει μεγαλύτερη ευρυχωρία από οποιοδήποτε συμβατικό μεσαίο SUV, ενώ η ψυχαγωγία και η συνολική εμφάνιση της καμπίνας αντλούν εμφανώς στοιχεία από το EV9.

Στην ευχάριστη φιλοξενία της καμπίνας συμβάλλουν επίσης ο ατμοσφαιρικός φωτισμός με συνολικά 64 χρωματικές επιλογές και ρύθμιση φωτεινότητας, ο όμορφος διάκοσμος και οι δύο ενωμένες οθόνες στο ταμπλό, μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα πολυμέσων.

Αν και οι τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα, το πιθανότερο είναι ότι το ηλεκτρικό SUV βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP των 800 volt και πως η κορυφαία έκδοση θα εξοπλίζεται με μπαταρία 77 kWh με εκτιμώμενη αυτονομία άνω των 450 χιλιομέτρων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!