Αποκαλύφθηκε το ανανεωμένο Range Rover Evoque

Η Jaguar Land Rover ανανέωσε το δημοφιλέστατο μικρό SUV της και αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο Range Rover Evoque με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αποκαλύφθηκε το ανανεωμένο Range Rover Evoque

Η Jaguar Land Rover ανανέωσε το δημοφιλέστατο μικρό SUV της και αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο Range Rover Evoque με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η JLR (όπως έχει μετονομαστεί η Jaguar Land Rover) αποκάλυψε μια σειρά από μικρές αλλά πολυαναμενόμενες αναβαθμίσεις στη δεύτερη γενιά του Range Rover Evoque για το μοντέλο του έτους 2024. Πέραν από κάποιες εξωτερικές λεπτομέρειες, οι μεγαλύτερες αλλαγές στο Evoque έχουν πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό, με την τεχνολογία και τα υλικά που χρησιμοποιούνται να είναι ορισμένες από τις πιο εμφανείς αναβαθμίσεις.

Στο επίκεντρο του ανανεωμένου εσωτερικού είναι μια νέα αιωρούμενη κυρτή οθόνη αφής infotainment 11,4 ιντσών με το λειτουργικό σύστημα Pivi Pro της μάρκας, που περιέχει το σύστημα αναγνώρισης φωνητικών εντολών Amazon Alexa. Σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση του Evoque, όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου ελέγχονται πλέον μέσω αυτής της ενιαίας οθόνης, ενώ η δευτερεύουσα οθόνη και τα χειριστήρια κλιματισμού έχουν αφαιρεθεί, για να δημιουργηθεί μια πιο μινιμαλιστική εμφάνιση. Στην πραγματικότητα, ο επιλογέας ταχυτήτων είναι πλέον το μοναδικό φυσικό χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα.

Η μάρκα έχει επίσης καταβάλει προσπάθειες για να ενισχύσει την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό και να τη φέρει στο ίδιο επίπεδο με τα μεγαλύτερα αδέρφια του Evoque, βελτιώνοντας παράλληλα τα οικολογικά διαπιστευτήριά του. Ως αποτέλεσμα, η Range Rover συνεχίζει να ενθαρρύνει τους πελάτες να εξετάσουν τις εναλλακτικές λύσεις δέρματος που σχεδίασε η δανέζικη εταιρεία Kvadrat, αν και το παραδοσιακό δέρμα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο προς το παρόν.

Οι πιο αξιοσημείωτες εξωτερικές αλλαγές είναι η νέα γρίλια εμπρός και τα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα. Αυτός ο ήπιος ανασχεδιασμός του εμπρός μέρους αποτελεί κυρίως μέρος της νέας, πιο μινιμαλιστικής, προσέγγισης της Range Rover στο στιλ και έχει ως στόχο να ευθυγραμμίσει το Evoque με την υπόλοιπη γκάμα της εταιρείας. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές δεν είναι καθαρά αισθητικές, καθώς τα νέα φωτιστικά σώματα διαθέτουν βελτιωμένα LED Pixel, μαζί με την τελευταία τεχνολογία matrix dimming της εταιρείας.

Το Evoque του 2024 έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των diesel κινητήρων D165 και D200, καθώς και των βενζινοκινητήρων P200 και P250, ενώ όλοι οι κινητήρες (εκτός από την εισαγωγική έκδοση D165 S με μηχανικό κιβώτιο) διαθέτουν στάνταρ τετρακίνηση και ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης. Τα επίπεδα εξοπλισμού παραμένουν τα ίδια με πριν, με εξαίρεση την απλοποίηση της ονομασίας «R-Dynamic» σε «Dynamic».

Το plug-in υβριδικό P300e παραμένει στην αγορά, αλλά η μόνη ενημέρωση που έχει λάβει είναι κάποιες ελαφρές βελτιώσεις στη χημεία της μπαταρίας του. Το αποτέλεσμα είναι μια ελάχιστη αύξηση της ισχυριζόμενης αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας σε 62 χλμ.

Ο λόγος για την απόφαση της Range Rover να προβεί σε ένα τόσο ήπιο facelift θα μπορούσε να οφείλεται στις φιλοδοξίες της Jaguar Land Rover να έχει αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα αυτοκινήτων εντός των επόμενων ετών. Το αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover αναμένεται να καταφθάσει έως το 2024, ενώ τα Velar και Evoque πρόκειται να αντικατασταθούν από ολοκαίνουργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, το πρώτο εκ των οποίων θα παρουσιαστεί το 2025.

Προς το παρόν, το facelift του Evoque εξακολουθεί να έχει πολλούς premium ανταγωνιστές στην κατηγορία των μεσαίου μεγέθους SUV, όπως η BMW X1, το Volvo XC40, ακόμα και το δικό του αδελφάκι, το Jaguar E-Pace. Ως μία ένα από τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της JLR, η μάρκα θα επιδιώξει αυτή η ανανέωση να τις διατηρήσει σταθερές έως την άφιξη του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου τρίτης γενιάς.

Δείτε εδώ τις τιμές όλων των μοντέλων της Land Rover στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!