Στην Ελλάδα το υβριδικό SUV Suzuki Across (τιμή)

Το μήκους 4,64 μέτρων SUV έχει συνδυαστική απόδοση 306 ίππων και υπόσχεται μέση κατανάλωση 1 λιτ/100 χλμ.

Στην Ελλάδα το υβριδικό SUV Suzuki Across (τιμή)

Το μήκους 4,64 μέτρων SUV έχει συνδυαστική απόδοση 306 ίππων και υπόσχεται μέση κατανάλωση 1 λιτ/100 χλμ.

Το εικονιζόμενο SUV είναι προϊόν της στρατηγικής συνεργασίας της Suzuki με την Toyota. Μετά το Swace που αποτελεί το… alter ego της Corolla station wagon, η ελληνική αντιπροσωπεία της ιαπωνικής μάρκας λανσάρει στη χώρα μας το Across. Βασίζεται στο RAV4 PHEV και πέρα από το ευρύχωρο εσωτερικό του, ξεχωρίζει για τη χαμηλή κατανάλωση, απόρροια της υβριδικής του τεχνολογίας.

Με μήκος στα 4,64 μέτρα, το Across προσφέρει ευρύχωρο εσωτερικό για τους επιβάτες του και έναν μεγάλο χώρο αποσκευών, που φθάνει τα 490 λίτρα. Αν μάλιστα αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, ανέρχεται σε 1.168 λίτρα. Ο πίνακας οργάνων διαθέτει στο κέντρο του έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών, ενώ στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη πολυμέσων 9 ιντσών, με δυνατότητα υποστήριξης Apple CarPlay για iPhone, αλλά και Android Auto και MirrorLink για συμβατά smartphones. Περιλαμβάνει επίσης την λειτουργία της κάμερας οπισθοπορείας καθώς και την οθόνη ενέργειας του Υβριδικού Συστήματος.

Το τελευταίο αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων (ισχύος 185 ίππων) και δύο ηλεκτρικά μοτέρ: ένα 182 ίππων στον εμπρός άξονα και ένα 55 ίππων στον πίσω. Συνδυαστικά αποδίδουν 306 ίππους και προσφέρουν επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 6 δλ. Η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τα 180 χλμ/ώρα. Η μετάδοση γίνεται μέσω του αυτόματου κιβωτίου e-CVT.

Η μπαταρία χωρητικότητας 18,1 kWh επιτρέπει στο Across να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά σε αποστάσεις έως 75 χλμ. και ταχύτητες έως 135 χλμ/ώρα. Η Suzuki ανακοινώνει μέση κατανάλωση 1 λίτρο ανά 100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 22 γρ/χλμ.

Το υβριδικό σύστημα του Across περιλαμβάνει 4 λειτουργίες οδήγησης:

  1. Λειτουργία Ηλεκτροκίνησης (EV)

Στη λειτουργία EV το όχημα οδηγείται εξ ολοκλήρου από τον ηλεκτροκινητήρα ακόμα και όταν επιταχύνεται πλήρως. Αυτή η προεπιλεγμένη λειτουργία θα ενεργοποιηθεί επίσης αυτόματα όταν η μπαταρία φορτιστεί πλήρως.

  1. Λειτουργία αυτόματης εναλλαγής από Ηλεκτροκίνηση σε Υβριδική Κίνηση (AUTO EV / HV)

Ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις οδήγησης επιλέγεται αυτόματα η εναλλαγή από ηλεκτρική σε υβριδική κίνηση.

  1. Υβριδική κίνηση (HV)
  2. Λειτουργία φόρτισης Υβριδικής Μπαταρίας από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (CHG)

Ιδανική λειτουργία για φόρτιση της μπαταρίας πριν την είσοδο σε περιοχή όπου απαγορεύεται η κίνηση στα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το Suzuki Across είναι διαθέσιμο σε ένα επίπεδο εξοπλισμού, το GLX, με την τιμή του στα 56.280 ευρώ. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Ζάντες αλουμινίου 19’’, 7 Αερόσακοι,  Συστήματα ασφαλείας Suzuki Safety Support με 8 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, Θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός-πίσω και Θερμαινόμενο τιμόνι, Καθίσματα με επένδυση δέρμα-ύφασμα, Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού 8 θέσεων, Αυτόματα φώτα Bi-LED, Αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, Έγχρωμη οθόνη LCD 7” στον πίνακα οργάνων, Οθόνη αφής 9″ με Smartphone Linkage και κάμερα οπισθοπορείας, Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός με λειτουργία S-FLOW.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!