Mazda: Αποκάλυψε στην Auto China τον «αντικαταστάτη» του Mazda 6

Το νεότερο δημιούργημα της Mazda είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό sedan, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024, για την αγορά της Κίνας.

Mazda: Αποκάλυψε στην Auto China τον «αντικαταστάτη» του Mazda 6

Το νεότερο δημιούργημα της Mazda είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό sedan, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024, για την αγορά της Κίνας.

Η Mazda συμμετέχει στην Auto China 2024, αποκαλύπτοντας τον προπομπό του αντικαταστάτη του Mazda 6, το EZ-6.

To Mazda EZ-6 είναι το πρώτο όχημα το οποίο σχεδιάστηκε από κοινού με την Κινεζική Changan. Θα κατασκευαστεί και θα μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2024. Θα είναι επίσης αμιγώς ηλεκτρικό, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με Plug-In υβριδικό κινητήρα.

Το EZ-6 χεδιάστηκε με βάση τη φιλοσοφία Kodo – Soul of Motion, με καθαρές απλές γραμμές που τονίζουν το σχήμα του αυτοκινήτου.

Οι διαστάσεις θυμίζουν αυτές του sedan Mazda 6, αν και είναι ελαφρώς μεγαλύτερο συνολικά, κάνοντάς το πιο επιβλητικό στο δρόμο. Ως πρωτότυπο είναι αρκετά όμορφο και περιμένουμε να δούμε αν το ντιζάιν του θα μεταφερθεί αυτούσιο στην τελική έκδοση παραγωγής.

Όσον αφορά τις οδηγικές επιδόσεις, η Mazda κάνει λόγο για εφαρμογή της φιλοσοφίας Jinba-ittai (αυτοκίνητο και οδηγός ως ένα), η οποία χαρακτηρίζει το πετυχημένο roadster MX-5. Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε να κάνουμε με ένα δυναμικό στην οδήγηση οικογενειακό σεντάν. Σε αυτό θα συμβάλλει τόσο η πίσω κίνηση (!) όσο και το ισορροπημένο σετάρισμα, με κατανομή βάρους 50:50 στους άξονες.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα έχει σύμφωνα με την Mazda, περίπου 600 χιλιόμετρα αυτονομίας, ενώ η Plug-In υβριδική έκδοση θα μπορεί θεωρητικά να καλύψει πάνω από 1.000 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα-φουλάρισμα.

Το EZ-6 δεν ήταν το μοναδικό όχημα που παρουσίασε η Ιαπωνική εταιρεία σε συνεργασία με την Changan. Το δεύτερο concept ήταν το Arata, το οποίο θα είναι και αυτό αμιγώς ηλεκτρικό και θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2025. Αυτό ενσωματώνει φουτουριστικό σχεδιασμό και παραπέμπει σύμφωνα με την Mazda στην εικόνα ενός νέου τρόπου ζωής με οχήματα εναλλακτικής ενέργειας κίνησης.

Οι μεγάλες πόρτες και το φαρδύ πίσω μέρος συμβάλλουν στη δημιουργία ενός επιβλητικού οχήματος. Στις άκρες του καπό, τα πλαϊνά του προφυλακτήρα και το εσωτερικό των κολόνων της οροφής υπάρχουν αεραγωγοί, οι οποίοι αφενός ενισχύουν το φουτουριστικό σχεδιασμό, αφετέρου βελτιώνουν την αεροδυναμική απόδοση του οχήματος.

Και τα δύο οχήματα προορίζονται για την αγορά της Κίνας – τουλάχιστον προς το παρόν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!