Το νέο Audi A3 allstreet δίνει μια νέα, off-road διάσταση στη γκάμα του A3

Η ολοκαίνουργια έκδοση A3 allstreet υπόσχεται αύρα περιπέτειας με την ευκαιρία της ανανέωσης του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου της Audi.

Το νέο Audi A3 allstreet δίνει μια νέα, off-road διάσταση στη γκάμα του A3

Η ολοκαίνουργια έκδοση A3 allstreet υπόσχεται αύρα περιπέτειας με την ευκαιρία της ανανέωσης του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου της Audi.

Στα χνάρια του A1 allstreet κινήθηκε η Audi για να προσφέρει στο A3 αύρα περιπέτειας, με την ευκαιρία της ανανέωσης που δέχτηκε το δημοφιλές γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο. Το ολοκαίνουριο A3 allstreet προσφέρει μία νέα επιλογή σε όποιον αναζητά ένα premium μοντέλο της κατηγορίας C με την ευελιξία ενός hatchback και τις δυνατότητες ενός SUV.

Το νέο A3 allstreet κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στο Ingolstadt και θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τον ερχόμενο Μάϊο με τιμές πώλησης που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Crossover εμφάνιση με off road χαρακτηριστικά

Η κατά τρία εκατοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και τα προστατευτικά ένθετα στο αμάξωμα προσδίδουν στο Α3 κάτι από SUV.

Άλλα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του A3 allstreet είναι η μεγάλη οκταγωνική μάσκα Singleframe σε μαύρο ματ χρώμα, οι τρεις «ραβδώσεις» εμπρός και πίσω που ενισχύουν τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του νέου crossover και οι ράγες οροφής που είναι στάνταρ.

Η εμφάνιση συνοδεύεται φυσικά από αλλαγές στην ανάρτηση. Η ειδική ρύθμιση των ελατηρίων/ αμορτισέρ υπόσχεται ισορροπία ανάμεσα στο υψηλό επίπεδο άνεσης και τη σπορ οδηγική εμπειρία και συνοδεύεται από μεγαλύτερης διαμέτρου τροχούς 17 ιντσών – προαιρετικά διατίθενται τροχοί 18’’ και 19’’.

Αποδοτικοί κινητήρες TFSI και Plugin Hybrid

Το A3 allstreet αρχικά θα διατίθεται στην έκδοση 35 TFSI, με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, που αποδίδει 150 ίππους και συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic και ήπια υβριδική τεχνολογία. Προς το τέλος της χρονιάς θα ακολουθήσουν δύο ακόμα εκδόσεις. Η πρώτη, με σύστημα μετάδοσης Plugin Hybrid και συνδυαστική ισχύ 204 ίππων και η δεύτερη με κινητήρα 2λιτρο TFSI απόδοσης 204 ίππων και τετρακίνηση.

Ριζικά αναβαθμισμένο εσωτερικό

Για να συμβαδίζει με το crossover αμάξωμα, το εσωτερικό έχει επίσης δεχθεί σημαντικές αναβαθμίσεις: από τη σχεδίαση του επιλογέα ταχυτήτων και τους αεραγωγούς μέχρι τα διακοσμητικά υφασμάτινα ένθετα και το νέο φωτισμό.

Ο βασικός εξοπλισμός έχει επίσης εμπλουτισθεί. Εκτός από το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με έλεγχο πολλαπλών λειτουργιών περιλαμβάνει κλιματισμό, το πακέτο φωτισμού καμπίνας με 30 αποχρώσεις και το εμπρός κεντρικό υποβραχιόνιο.

Τα μεγάλα ηχεία για το νέο ηχοσύστημα Sonos βρίσκονται στο κάτω μέρος των θυρών και προσφέρουν, σύμφωνα με την Audi, μια καθηλωτική εμπειρία ακρόασης με τρισδιάστατο ήχο.

Ελαφρώς υπερυψωμένη είναι η θέση των καθισμάτων βελτιώνοντας την άνεση κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση, παράλληλα με την ορατότητα. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 380 λίτρων, που φτάνει έως και τα 1.200 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα.

Προαιρετικά διαθέσιμα στοιχεία που αναβαθμίσουν την πρακτικότητα είναι η ηλεκτρική πίσω πόρτα, ο αφαιρούμενος κοτσαδόρος και το πακέτο εξοπλισμού για την αποθήκευση αντικειμένων. Το τελευταίο επιτρέπει στον χρήστη να αποθηκεύει μικρά αντικείμενα σε δίχτυα προσαρτημένα στο πίσω μέρος των μπροστινών καθισμάτων ή στη θέση από την πλευρά του οδηγού. Επιπλέον, ένα δίχτυ στο πορτμπαγκάζ εμποδίζει τη μετατόπιση μεγαλύτερων αποσκευών εν κινήσει.

Υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας

Το A3 allstreet είναι ψηφιακό και συνδεδεμένο – χάρη σε πολυάριθμες υπηρεσίες συνδεσιμότητας, λειτουργίες κατά παραγγελία (on demand) και ένα store για κατεβάσματα εφαρμογών (app). Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+ και την οθόνη αφής των 10,1 ιντσών μαζί με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi virtual cockpit, καθώς και μία ασύρματη θέση φόρτισης smartphone. Εκτός από τις δύο θύρες φόρτισης USBC που βρίσκονται μπροστά στην κεντρική κονσόλα, στάνταρ είναι και οι δύο επιπλέον πίσω.

Στα προαιρετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η πλοήγηση MMI navigation plus, μαζί με το πλήρες πακέτο συνδεσιμότητας και την πρόσβαση στο Audi store, επιτρέποντας στον οδηγό να μπορεί να χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου. Με την ενσωμάτωση του store, οι πελάτες μπορούν μέσω μιας σύνδεσης δεδομένων να έχουν άμεση και διαισθητική πρόσβαση σε δημοφιλή app στην οθόνη αφής MMI.

Οι επιλεγμένες εφαρμογές εγκαθίστανται στο σύστημα infotainment, χωρίς να χρειάζεται χρήση smartphone. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αλληλοεπιδρούν με τις εφαρμογές τους μέσω φωνητικών εντολών.

Οι on demand λειτουργίες εξασφαλίζουν υψηλό βαθμό ευελιξίας. Ακόμη και μετά την αγορά του αυτοκινήτου, μέχρι και τέσσερις μεμονωμένες λειτουργίες infotainment και άνεσης μπορούν να προστεθούν online μέσω της εφαρμογής myAudi, όπως η πλοήγηση MMI navigation plus, που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες Audi connect.

Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν την προσαρμοζόμενη υποβοήθηση ταχύτητας (adaptive cruise assist), την υποβοήθηση της μεγάλης σκάλας των προβολέων (highbeam assist) και τη δυνατότητα αναβάθμισης του στάνταρ κλιματισμού σε διζωνικό. Όλες οι λειτουργίες μπορούν να είναι διαθέσιμες για ένα μήνα, έξι μήνες, ένα χρόνο, τρία χρόνια ή μόνιμα, ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες του πελάτη.

Συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης για κάθε περίσταση

Το A3 allstreet εξοπλίζεται μεταξύ άλλων με το Audi pre sense front, το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και υποβοήθησης στροφής που μαζί με το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, βοηθούν στην αποφυγή ατυχημάτων με άλλους χρήστες του δρόμου.

Το adaptive cruise assist, το οποίο βοηθά στον διαμήκη και πλευρικό έλεγχο και που συμπληρώνεται από μια λειτουργία υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας, ενισχύει την άνεση του οδηγού. Το σύστημα χειρίζεται την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και το τιμόνι σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα, ενώ στους αυτοκινητόδρομους υποβοηθά στην αλλαγή λωρίδας σε ταχύτητες πάνω από τα 90 χλμ./ώρα.

Ενεργοποιούμενο μέσω του MMI, το σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα από το οπίσθιο ραντάρ για να υποδεικνύει εάν και προς ποια κατεύθυνση είναι δυνατή η αλλαγή λωρίδας μέσω λευκών βελών στον πίνακα οργάνων και στο HeadUp Display. Εάν ο οδηγός ξεκινήσει την αλλαγή λωρίδας ενεργοποιώντας το φλας, το σύστημα υποβοηθάει ενεργά τον οδηγό στην οδήγηση.

Στην κίνηση στην πόλη, το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (park assist) με το εξελιγμένο park assist plus, υποβοηθά τον οδηγό στο παρκάρισμα και στην οπισθοπορεία. Η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (lane change warning), τέλος, η προειδοποίηση εξόδου (exit warning) και η υποβοήθηση διασταυρούμενης οπίσθιας κυκλοφορίας (rear crosstraffic) χρησιμοποιούν τα πίσω ραντάρ για να ελέγχουν την κυκλοφορία πίσω και δίπλα από το όχημα για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!