Timeless: Το Ημερολόγιο Pirelli 2024 υμνεί τη διαχρονικότητα

Το The Cal 2024 γιορτάζει τα 60 χρόνια του ημερολογίου της Pirelli και αποτελεί δημιουργία του Prince Gyasi

Timeless: Το Ημερολόγιο Pirelli 2024 υμνεί τη διαχρονικότητα

Το The Cal 2024 γιορτάζει τα 60 χρόνια του ημερολογίου της Pirelli και αποτελεί δημιουργία του Prince Gyasi

Το The Cal 2024 είναι η 50ή έκδοση στα 60 χρόνια ιστορίας του Ημερολογίου της Pirelli. Με τίτλο Timeless, παρουσιάστηκε στο Λονδίνο και αποτελεί έργο του Prince Gyasi.

Όπως συμβαίνει στις εκδόσεις των τελευταίων χρόνων, μην ψάξετε στις φωτογραφίες να βρείτε λάστιχα, αυτοκίνητα ή άλλα οχήματα. Ο Γκανέζος εικαστικός καλλιτέχνης επέλεξε να τιμήσει κάποιες προσωπικότητες που ο ίδιος θεωρεί ότι έχουν αφήσει το στίγμα τους και προορίζονται να εμπνεύσουν τις μελλοντικές γενιές.

«Διαχρονικοί δεν γεννιόμαστε, γινόμαστε», ισχυρίζεται ο ίδιος, εξηγώντας ότι τα πρόσωπά του, φωτογραφημένα με τα ζωηρά χρώματα και τις έντονες αντιθέσεις που αποτελούν σήμα κατατεθέν των έργων του, είναι γι’ αυτόν σαν «υπερήρωες, αλλά ταυτόχρονα οικείοι.»

Με ηλικία 28 ετών, ο Gyasi είναι ένας από τους νεότερους καλλιτέχνες που κλήθηκαν να φιλοτεχνήσουν το Cal. Έπρεπε ωστόσο να επιστρέψει στην παιδική του ηλικία και να θυμηθεί τους ανθρώπους που τον ενέπνευσαν. Για τη Naomi Campbell που εμφανίζεται στο ημερολόγιο ως “Time Stopper”, λέει: «Βλέπεις άτομα όπως η Naomi, που αν και δεν ανήκει στη γενιά μου, παραμένει είδωλο για τη γενιά μου. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν είσαι προσηλωμένος στη δουλειά και στα πιστεύω σου».

Σύμφωνα με την Pirelli, ο Γκανέζος καλλιτέχνης έβαλε αυτές τις ιδέες σε ένα μανιφέστο αφιερωμένο στους ‘δυνητικά διαχρονικούς’. Στόχος του ήταν να ενθαρρύνει τους ανθρώπους, και κυρίως τους νέους, να μαθαίνουν, να δημιουργούν και με τη σειρά τους να γίνουν πηγή έμπνευσης. «Ελπίζω να τους βοηθήσω να αντιληφθούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αν το θελήσουν και είναι συνεπείς» εξηγεί.

Στο ημερολόγιο εμφανίζονται επίσης:

  • ο Otumfuo Osei Tutu II, βασιλιάς της ιστορικής αυτοκρατορίας Asante της Δυτικής Αφρικής, μαζί με τη βασιλική αντιπροσωπεία, στο παλάτι Manhyia υπό τον τίτλο “Ο Γαλαζοαίματος”.
  • η Αμερικανίδα ηθοποιός Angela Bassett που εκπροσωπεί την “Αλτρουίστρια”.
  • η συγγραφέας Margot Lee Shetterly.
  • η ποιήτρια Amanda Gorman ως “Το Πρότυπο”,
  • ο σύγχρονος καλλιτέχνης από τη Γκάνα Amoako Boafo, που είναι “Ο Εκλεκτός”.
  • Η παγκοσμίου φήμης superstar και ηθοποιός Tiwa Savage που εκφράζει την “Ανθεκτικότητα”,
  • ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός Jeymes Samuel που είναι “Ο Οραματιστής”,
  • ο επιχειρηματίας, πρώην ποδοσφαιριστής Marcel Desailly που παραπέμπει στο “Focus”,
  • η τραγουδίστρια, καλλιτέχνης και ηθοποιός Teyana Taylor, ” η Πρωτοπόρος”,
  • ο Έντιμος”, ηθοποιός, σκηνοθέτης, DJ και παραγωγός Idris Elba.

Ο Gyasi αφιέρωσε έναν μήνα στον εαυτό του, με τον τίτλο “Οι Λεπτομέρειες”. Η εικόνα που επιλέχθηκε για το εξώφυλλο – και έναν από τους μήνες – είναι του “Φιλομαθή” νεαρού Gyasi, όπως απεικονίζεται από το παιδικό μοντέλο Abul Faid Yussif.

Σε ένα φωτεινό τυρκουάζ φόντο, ο Yussif απεικονίζεται να παίζει με μινιατούρες μερικών από τα αντικείμενα που εμφανίζονται στις σελίδες του ημερολογίου: ένα κλειδί που κρατάει η Bassett, κομμάτια ενός ρολογιού από το σκηνικό της Campbell, ροζ σκάλες που ανεβαίνει η Gorman, μια μπλε βαλίτσα που κρατάει o Idris Elba.

Στο www.pirellicalendar.com υπάρχουν φωτογραφίες, ηχητικό υλικό, βίντεο και τα κείμενα του Ημερολογίου Pirelli 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!