Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό της ηλεκτρικής Porsche Macan

Το εσωτερικό της νέας ηλεκτρικής Porsche Macan διαθέτει σχεδιασμό υψηλής τεχνολογίας, παρόμοιο με αυτόν των Cayenne και Panamera.

Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό της ηλεκτρικής Porsche Macan

Το εσωτερικό της νέας ηλεκτρικής Porsche Macan διαθέτει σχεδιασμό υψηλής τεχνολογίας, παρόμοιο με αυτόν των Cayenne και Panamera.

Η πρώτη εικόνα του εσωτερικού της νέας ηλεκτροκίνητης Porsche Macan δόθηκε στη δημοσιότητα, επιδεικνύοντας μια σχεδίαση υψηλής τεχνολογίας, που δε διαφέρει από αυτή που συναντάμε στις νέες Panamera και Cayenne. Το νέο μεσαίου μεγέθους αμιγώς ηλεκτρικό SUV αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως την επόμενη χρονιά, ενώ θα ενταχθεί στη γκάμα ως το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche μετά την Taycan σε μορφές sedan και shooting brake station wagon.

Βασικός πυρήνας της εσωτερικής σχεδιαστικής γλώσσας της ηλεκτρικής Macan, που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί, είναι τα τυπικά στοιχεία που επικεντρώνονται στον οδηγό και είναι κοινά σε όλα τα μοντέλα της Porsche. Το υψηλότερο σημείο του ταμπλό είναι πάντα το κέντρο της οθόνης του οδηγού, καθώς και το προαιρετικό κεντρικό χρονόμετρο που διατίθεται ως μέρος του πακέτου Sport Chrono.

Κάτω από αυτό, βρίσκεται μια κεντρική οθόνη αφής 12,3 ιντσών, η οποία διαθέτει νέο περιβάλλον εργασίας της Porsche, ενσωματώνοντας τις λειτουργίες της ηλεκτροκίνησης, όπως έξυπνη δρομολόγηση στο σύστημα πλοήγησης και ζωντανή ενημέρωση των πληροφοριών του δημόσιου δικτύου ταχείας φόρτισης. Πίσω από το γνωστό τιμόνι, βρίσκεται ένας καμπυλωτός πίνακας οργάνων που είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος, ικανός να εμφανίζει τα πάντα, από χάρτες σε ευρεία οθόνη, μέχρι την παραδοσιακή διάταξη στροφόμετρου και ταχύμετρου.

Στη δεξιά πλευρά του ταμπλό, βρίσκεται μια προαιρετική οθόνη για τους επιβάτες, η οποία όπως και στα άλλα μοντέλα της Porsche, δεν είναι ορατή από τον οδηγό όσο το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση. Και οι δύο οθόνες είναι ενσωματωμένες σε μια μαύρη μπάρα που διατρέχει όλο το πλάτος του ταμπλό και φιλοξενεί επίσης τον επιλογέα κίνησης. Νέα για τη Macan είναι η εκτεταμένη χρήση εσωτερικού φωτισμού περιβάλλοντος, ένα στοιχείο που η Porsche ιστορικά εφαρμόζει διακριτικά, σε σύγκριση με αντιπάλους όπως η Audi και η Mercedes.

Η κεντρική κονσόλα διαθέτει επίσης τον ίδιο πίνακα ελέγχου του κλιματισμού που βρίσκεται στις Cayenne και Panamera που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα. Αλλά χωρίς κανένα μηχανικό εξάρτημα μεταξύ των καθισμάτων, η Macan αποκτά ένα είδος πλωτής γέφυρας με επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους από κάτω.

Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε τα μοντέλα παραγωγής για να είμαστε απόλυτα σίγουροι, αλλά τα υλικά της καμπίνας και η ποιότητα κατασκευής φαίνεται να διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο, και ο χώρος στο πίσω μέρος αξιοποιεί σωστά το σχετικά μακρύ μεταξόνιο της Macan. Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα δοκιμάζονται στους δρόμους εδώ και μερικά χρόνια και με τον ανταγωνισμό να αυξάνεται, η αμιγώς ηλεκτρική Macan δεν μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα για την Porsche.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!