H νέα Lancia Ypsilon θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο

Με την αμιγώς ηλεκτρική Lancia Ypsilon, που θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο, θα ξεκινήσει η αναγέννηση της ιταλικής μάρκας.

H νέα Lancia Ypsilon θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο

Με την αμιγώς ηλεκτρική Lancia Ypsilon, που θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο, θα ξεκινήσει η αναγέννηση της ιταλικής μάρκας.

Mε αφορμή την 117η επέτειο από την ίδρυση της Lancia, η ιταλική εταιρεία δημοσιοποίησε την πρώτη εικόνα της νέας αμιγώς ηλεκτρικής Lancia Ypsilon. Μία περιορισμένη έκδοση, διαθέσιμη σε 1.906 αριθμημένες και πιστοποιημένες μονάδες (που αντιπροσωπεύουν τη χρονιά ίδρυσης της μάρκας), η νέα Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina αποτελεί το πρώτο βήμα στην πορεία της αναγέννησης της ιταλικής εταιρείας.

Η αποκάλυψη του πεντάθυρου supermini έχει προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο του 2024, με μια πορεία σε διάφορα στάδια, καθώς θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις περαιτέρω λεπτομερειών της νέας Lancia Ypsilon τις επόμενες εβδομάδες. Η Ypsilon θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Lancia και το τελευταίο που θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η Lancia Ypsilon αναμένεται να έχει μήκος που λίγο περισσότερο από 4 μέτρα και θα βασίζεται στην πλατιφόρμα e-CMP2 της Stellantis που χρησιμοποιείται από άλλα μικρά αυτοκίνητα του ομίλου, όπως το Peugeot 208 και το Opel Corsa. Μετά το Ypsilon, η Lancia θα παρουσιάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με ένα hatchback μοντέλο με την ονομασία Gamma να έρχεται το 2026, και τη Lancia Delta να ακολουθεί το 2028, χρονιά έπειτα από την οποία η Lancia θα εμπορεύεται μόνο EV.

H Lancia θα υιοθετήσει μια σαφή και φιλόδοξη στρατηγική ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο της Stellantis «Dare Forward» και υποστηρίζεται από το Free2move Charge σε ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα φόρτισης 360°. Η εικόνα του τραπεζιού καφέ που δημοσιοποίησε η Lancia αντιπροσωπεύει ένα από τα στοιχεία σχεδιασμού του νέου αυτοκινήτου, συμβολίζοντας της έννοιας της άνεσης, η οποία ήταν πάντα κεντρική για τη Lancia και τώρα γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη χάρη στη συνεργασία με την Cassina. Η Cassina είναι μια ιταλική κατασκευαστική εταιρεία που ειδικεύεται στη δημιουργία επίπλων υψηλής αισθητικής.

Ο Luca Napolitano, διευθύνων σύμβουλος της Lancia, δήλωσε: «Σήμερα ξεκινά η αναγέννηση της μάρκας Lancia, με την πρώτη εικόνα της νέας Lancia Ypsilon, του πρώτου από τα τρία αυτοκίνητα του στρατηγικού μας σχεδίου. Γιορτάζουμε αυτή τη στιγμή μαζί με την Cassina, η οποία αντιπροσωπεύει την αριστεία του ιταλικού σχεδιασμού, παρουσιάζοντας τη Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina, 100% ηλεκτρική, σε 1.906 αριθμημένες και πιστοποιημένες μονάδες, για τη χρονιά που γεννήθηκε η μάρκα της Lancia».

«Χάρη στη συνεργασία με την Cassina, αυτό το αυτοκίνητο γίνεται η απόλυτη έκφραση της άνεσης που προσφέρει η Lancia, χάρη στην προσοχή στη λεπτομέρεια, τα υλικά, τα χρώματα, τους χώρους και το πρώτο τραπέζι που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για να νιώθεις σαν στο σπίτι σου, όπου κι αν βρίσκεσαι».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!