Subaru: 20 εκατ. αυτοκίνητα με σύστημα 4×4

To αυτοκίνητο – ορόσημο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής 49 χρόνια μετά το Leone 4WD Estate Van

Subaru: 20 εκατ. αυτοκίνητα με σύστημα 4×4

To αυτοκίνητο – ορόσημο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής 49 χρόνια μετά το Leone 4WD Estate Van

Γνωστή για τα τετρακίνητα μοντέλα της, η Subaru συμπλήρωσε τον Ιούνιο τα 20 εκατ. αυτοκίνητα με το σήμα της που φέρουν σύστημα All-Wheel Drive (AWD). Πέρασαν 49 χρόνια από τότε, που παρουσιάστηκε το Subaru Leone 4WD Estate Van, το πρώτο τετρακίνητο επιβατικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της Ιαπωνίας, τον Σεπτέμβριο του 1972.

Τα μοντέλα AWD αντιπροσωπεύουν σήμερα το 98% των παγκόσμιων πωλήσεων της Subaru και όλα τους εφοδιάζονται με το σύστημα “Subaru Symmetrical AWD” και τον επίπεδα τοποθετημένο κινητήρα “Boxer”. Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα του συστήματος συμμετρικής τετρακίνησης της Subaru είναι ένα συμμετρικό σχέδιο μετάδοσης της κίνησης σε συνδυασμό με έναν τοποθετημένο κατά το διαμήκη άξονα Boxer κινητήρα.

Ο συνδυασμός του χαμηλού κέντρου βάρους, που παρέχεται από το συγκεκριμένο κινητήρα και την κατανομή βάρους του συμμετρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης μεγιστοποιεί τη σταθερότητα, παρέχοντας εξαιρετική οδική συμπεριφορά σε μια ποικιλία καιρικών και οδικών συνθηκών.

Εκτός από αυτά τα… hardware πλεονεκτήματα, η Subaru βελτιώνει συνεχώς την ικανότητά του συστήματος τετρακίνησης AWD σύμφωνα με τη φιλοσοφία της «κατασκευής αυτοκινήτων με προσανατολισμό τον άνθρωπο», ώστε να προσφέρει μια μεγαλύτερη αίσθηση ενότητας με το όχημα που προσφέρει αυξημένη «Απόλαυση και Ειρήνη του Νου» στον οδηγό και επιβάτες.

Ως μία από τις βασικές τεχνολογίες, που υποστηρίζουν τη δέσμευση της Subaru για ασφάλεια και οδηγική απόλαυση, η τεχνολογία AWD της Subaru έχει βελτιωθεί για σχεδόν μισό αιώνα και η αποδοτικότητα του AWD συνεχίζει να εξελίσσεται και σε ηλεκτροκίνητα οχήματα. Σε μοντέλα e-BOXER, που πωλούνται στην Ιαπωνία και σε άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο, ένας κινητήρας υψηλής απόκρισης επιτρέπει τον ακριβέστερο έλεγχο του AWD, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας σε μια ολισθηρή επιφάνεια του δρόμου, όπως επίσης στο χιόνι ή στον πάγο, όπως καθώς και βελτιωμένη ικανότητα οδήγησης σε δύσκολους δρόμους. Σε μοντέλα e-BOXER, που πωλούνται στην Ιαπωνία και σε άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο, ένας κινητήρας υψηλής απόκρισης επιτρέπει τον ακριβέστερο έλεγχο του AWD, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας σε μια ολισθηρή άσφαλτο, στο χιόνι ή στον πάγο, όπως και βελτιωμένη ικανότητα οδήγησης σε δύσκολους δρόμους.

Η Subaru θα συνεχίσει να βελτιώνει το “Subaru Difference” βελτιώνοντας περαιτέρω τις υπάρχουσες πρωτότυπες βασικές τεχνολογίες μας, ενώ παράλληλα καλλιεργούμε τεχνολογίες μελλοντικής γενιάς, προκειμένου να παρέχουμε “Απόλαυση και Ειρήνη του Νου” στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!