Πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Volkswagen ID.7 Tourer

H Volkswagen αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού station wagon της, του ID.7 Tourer, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.

Πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Volkswagen ID.7 Tourer

H Volkswagen αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού station wagon της, του ID.7 Tourer, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.

Έχουμε ήδη δει το επερχόμενο Volkswagen ID.7 Tourer να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους, αλλά τώρα, η γερμανική εταιρεία δημοσιοποίησε ορισμένες επίσημες φωτογραφίες του ηλεκτρικού station wagon, καθώς ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το 2024. Το ID.7 παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος και αναμένεται ότι η πιο πρακτική έκδοση station wagon με το όνομα «Tourer» θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2024, δηλαδή σχεδόν πέντε χρόνια μετά την προεπισκόπηση που παρείχε το concept ID. Space Vizzion. H Volkswagen θα διπλασιάσει τις station wagon προτάσεις της, καθώς το νέο Passat προσφέρεται μόνο σε αυτή την έκδοση αμαξώματος.

Η VW ισχυρίζεται ότι το ID.7 Tourer έχει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,24, μόλις 0,01 χαμηλότερο από το ID.7 και 0,01 υψηλότερο από το νέο Passat Estate. Παρότι αυτές οι teaser εικόνες δείχνουν μόνο το πλάι και το πίσω μέρος του ID.7 Tourer, μας δίνουν μια καλή εικόνα του νέου αυτοκινήτου, που έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από την κανονική έκδοση. Αναμένεται ότι το εμπρός και το πίσω μέρος θα είναι πανομοιότυπα με το κανονικό ID.7, εκτός από τον επιπλέον όγκο του αμαξώματος με τη μακριά οροφή. Οι καμπύλες ασημί λεπτομέρειες που διατρέχουν το κανονικό αυτοκίνητο από την πρώτη κολόνα έως το πίσω μέρος αναμένεται να υιοθετηθούν και σε στη station wagon έκδοση.

Όσον αφορά το εσωτερικό, το ID.7 Tourer θα πρέπει να μοιάζει και να δίνει αίσθηση πανομοιότυπη με το κανονικό αυτοκίνητο. Μια μεγάλη οθόνη αφής 15 ιντσών θα βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, ενώ από κάτω θα υπάρχουν μόνιμα χειριστήρια για τον έλεγχο του κλιματισμού. Θα υπάρχει επίσης μια μικρή οθόνη που θα λειτουργεί ως πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι για μια μινιμαλιστική εμφάνιση. Σε σύγκριση με το βενζινοκίνητο και υβριδικό Passat, το ID.7 Tourer χάνει λίγη πρακτικότητα στο πίσω μέρος. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 545 λίτρα και ανεβαίνει στα 1.714 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει 145 και 206 λίτρα λιγότερα από το Passat, αντίστοιχα.

Το ID.7 Tourer θα προσφέρει την ίδια επιλογή μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων. Το εισαγωγικό μοντέλο «Pro» θα εφοδιάζεται με μια μπαταρία 77 kWh, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα 286 ίππων στον πίσω άξονα. Στην κανονική μορφή του αυτοκινήτου, αυτό το σύστημα προσδίδει 615 χλμ. αυτονομίας, με το επερχόμενο ID.7 Pro S να υπερηφανεύεται ότι μπορεί να φτάσει τα 700 χλμ., χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία 82 kWh. Αναμένεται ότι λόγω του επιπλέον όγκου του, το Tourer θα υπολείπεται λίγο αυτών των τιμών.

Γνωρίζουμε ήδη ότι η Volkswagen προετοιμάζει μία έκδοση GTX του ID.7, η οποία αναμένεται να διαθέτει διπλό ηλεκτροκινητήρα και τετρακίνηση. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η Volkswagen θα εντάξει στην γκάμα της αργότερα και ένα ID.7 Tourer GTX.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Volkswagen στην Ελλάδα

Volkswagen ID.7 Tourer

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!