Το νέο MINI Countryman JCW των 300 ίππων

Η hot έκδοση John Cooper Works θα πρωταγωνιστεί και στη γκάμα της τρίτης γενιάς του SUV της MINI, του Countryman.

Το νέο MINI Countryman JCW των 300 ίππων

Η hot έκδοση John Cooper Works θα πρωταγωνιστεί και στη γκάμα της τρίτης γενιάς του SUV της MINI, του Countryman.

Το νέο MINI Countryman αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, αλλά οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα διατηρηθούν για το νέο μοντέλο, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας έκδοσης MINI Countryman John Cooper Works (JCW). Αν και η MINI έχει αποκαλύψει πώς θα μοιάζει το Countryman JCW χάρη σε μια σειρά από teaser εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι πλήρεις λεπτομέρειες για το σπορ SUV δεν θα ανακοινωθούν πριν από τις 18 Οκτωβρίου.

Το JCW βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα UKL2 με τη νέα BMW X1 και η MINI ανέφερε ότι θα αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής, με χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα 5,4 δευτερολέπτων, ίδιες τιμές δηλαδή με την BMW X1 M35i. Παρότι η MINI δεν το έχει επιβεβαιώσει ακόμα, αυτό υποδηλώνει ότι το JCW θα χρησιμοποιεί τον ίδιο 4κύλινδρο 2λιτρο turbo κινητήρα που αποτελεί την καρδιά της X1 M35i.

Το Countryman JCW θα λάβει επίσης το σύστημα τετρακίνησης «ALL4» και περιμένουμε να δούμε ένα πιο σπορ σύστημα ανάρτησης, αναβαθμισμένα φρένα, αναθεωρημένο σύστημα διεύθυνσης και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που θα το βοηθήσουν να γίνει το καλύτερο Countryman της γκάμας όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά.

Εξωτερικά, βλέπουμε ότι το JCW ξεχωρίζει από το στάνταρ αυτοκίνητο (και τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα) με κόκκινες πινελιές. Η κόκκινη και γκρι διχρωμία έχουν γίνει ένα τυπικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό της JCW και το Countryman θα αποκτήσει μια ειδική μάσκα με ένθετο που μοιάζει με καρό σημαία, μοναδικές ζάντες αλουμινίου, κόκκινες δαγκάνες φρένων και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Περισσότερες κόκκινες λεπτομέρειες συναντώνται στο εσωτερικό, με κόκκινες ραφές στα καθίσματα και το ταμπλό από συνθετικό δέρμα. Θα υιοθετηθεί η ίδια κεντρική οθόνη αφής 9,4 ιντσών που βρίσκεται στο νέο MINI Cooper, ενδεχομένως με μία επιπλέον λειτουργία οδήγησης, για να αξιοποιηθεί καλύτερα ο έμφυτος σπορ χαρακτήρας του JCW.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της MINI στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!