H ΒΜW προετοιμάζει έκδοση CS για την M4

Η νέα BMW M4 CS θα τοποθετηθεί μεταξύ του στάνταρ αυτοκινήτου και της σκληροπυρηνικής CSL.

H ΒΜW προετοιμάζει έκδοση CS για την M4

Η νέα BMW M4 CS θα τοποθετηθεί μεταξύ του στάνταρ αυτοκινήτου και της σκληροπυρηνικής CSL.

Η BMW ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επεκτείνει την τρέχουσα γκάμα της M4 με μια παραλλαγή «CS», η οποία θα τοποθετηθεί μεταξύ της κανονικής BMW M4 και των σκληροπυρηνικών μοντέλων CSL. Αναμένεται να υιοθετήσει τις αναβαθμίσεις που παρουσιάστηκαν στη sedan M3 CS νωρίτερα φέτος.

Η νέα M4 CS θα συνεχίσει να φιλοξενεί τον 6κύλινδρο εν σειρά 3λιτρο κινητήρα της BMW, αλλά με αισθητή αύξηση της ισχύος στους 550 ίππους, χάρη σε ένα ανασχεδιασμένο turbo και ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU). Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και η ισχύς μεταδίδεται μέσω του συστήματος τετρακίνησης xDrive της BMW. Αυτές οι αλλαγές επιτρέπουν την ανάπτυξη επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 303 χλμ./ώρα.

Η καμπίνα θα υποστεί επίσης μια μικρή ανανέωση, καταργώντας τον κεντρικό αποθηκευτικό χώρο και θα λάβει καθίσματα από ανθρακονήματα και επενδύσεις από Alcantara. Το μεγάλο ερώτημα θα είναι αν η BMW θα επιλέξει να καταργήσει την πίσω σειρά καθισμάτων πάγκο και να προτιμήσει πιο επιθετικά καθίσματα τύπου μπάκετ, ακριβώς όπως έκανε με την τρέχουσα M5 CS.

Εξωτερικά, ο άγριος χαρακτήρας της νέας M4 CS θα είναι εμφανής με μια επιλογή επιθετικών σχεδιαστικών αλλαγών, με κορυφαία στοιχεία τον εμπρός splitter από ανθρακονήματα, τον διαχύτη στο πίσω μέρος, το καπό και την οροφή. Αναμένεται επίσης να προσφέρεται είτε με τα στάνταρ φρένα M Compound είτε με τα προαιρετικά κεραμικά M Carbon, μαζί με ένα σετ ελαστικών επιδόσεων Pirelli P Zero Corsa.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW M, Frank van Meel, επιβεβαίωσε επίσης ότι ο επερχόμενος οδικός χάρτης προϊόντων της μάρκας θα περιλαμβάνει μια ανανέωση στα μέσα του κύκλου για τη sedan M3 και την coupe M4, καθώς και το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς υβριδικών μοντέλων sedan και station wagon της M5.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της BMW στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!