Πρώτη ματιά στην 3η γενιά του Audi Q3

Το compact SUV της Audi, το Q3, θα δανειστεί στυλιστικές λεπτομέρειες από το επερχόμενο Q6 e-tron.

Πρώτη ματιά στην 3η γενιά του Audi Q3

Το compact SUV της Audi, το Q3, θα δανειστεί στυλιστικές λεπτομέρειες από το επερχόμενο Q6 e-tron.

Ένα ολοκαίνουργιο Audi Q3 βρίσκεται στα σκαριά και το έχουμε απαθανατίσει για πρώτη φορά σε δοκιμές εξέλιξης. Θα είναι ένα από τα τελευταία αυτοκίνητα της Audi που θα διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης, με την αμιγώς ηλεκτρική εναλλακτική λύση να παρέχεται από το αντίστοιχου μεγέθους Q4 e-tron.

Το σημερινό Q3 λανσαρίστηκε το 2018, οπότε ο αντικαταστάτης του είναι σχεδόν έτοιμος, και περιμένουμε το νέο αυτοκίνητο να φτάσει στις αρχές του 2024 για να καθίσει δίπλα στο επερχόμενο ανανεωμένοhatchback Audi A3. Θα πρέπει να υπάρχει η επιλογή ενός τυπικού 5θυρου SUV αμαξώματος ή ενός coupe-SUV Sportback, και εντοπίσαμε το πρώτο να δοκιμάζεται.

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την επόμενη γενιά του Audi Q3, αλλά μπορούμε ήδη να πάρουμε πολλές πληροφορίες για τη σχεδίαση, παρά το καμουφλάζ. Το εμπρός μέρος έχει μια πιο επιθετική εμφάνιση, που παρέχεται από λεπτότερους προβολείς και ένα ευρύτερο, πιο κομψό σχήμα μάσκας. Από αυτή την άποψη, μοιάζει αρκετά με το επερχόμενο Audi Q6 e-tron.

Μια φωτογραφία του προφίλ του αυτοκινήτου υποδηλώνει ότι θα έχει μεγαλύτερο μήκος από το απερχόμενο μοντέλο, γεγονός που θα προσφέρει επιπλέον χώρο στην καμπίνα. Στο πίσω μέρος μπορούμε να δούμε μια αεροτομή οροφής και πίσω φωτιστικά σώματα που είναι επηρεασμένα από το νέο Q8 e-tron, ενδεχομένως όμως χωρίς την πίσω μπάρα φωτισμού LED που η Audi επιφυλάσσει για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της.

Η ισχύς του νέου Q3 θα πρέπει να προέρχεται από μια επιλογή ήπια υβριδικών και plug-in υβριδικών κινητήρων, ενδεχομένως με επιστροφή και της diesel έκδοσης. Το σημερινό Q3 διατίθεται με turbo βενζινoκινητήρα 1,5 ή 2 λίτρων και σε κάποιο στάδιο υπήρχε ένα plug-in υβριδικό μοντέλο, αν και αυτό δεν πωλείται πλέον.

Προκειμένου να ανταγωνιστεί την ανανεωμένη Mercedes GLA με τους ήπια υβριδικούς κινητήρες, αναμένεται ότι το Q3 θα μοιράζεται τους ίδιους κινητήρες με το επερχόμενο Audi A4, κάτι που θα σήμαινε ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt και την επιστροφή της επιλογής ενός PHEV (plug-in υβριδικού) με μπαταρία 14,4 kWh, που προέρχεται από το σημερινό Q5. Θα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για μια καυτή παραλλαγή του RS Q3 που θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας για άλλη μια φορά.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Audi στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!