Παρούσα και η Kia στο Goodwood

Η κορεάτικη φίρμα θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας με το ηλεκτρικό EV6 και το σπορ Stinger GT420

Παρούσα και η Kia στο Goodwood

Η κορεάτικη φίρμα θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας με το ηλεκτρικό EV6 και το σπορ Stinger GT420

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood θεωρείται ίσως η μεγαλύτερη γιορτή της κουλτούρας των αυτοκινήτων παγκοσμίως. Φέτος θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 8-11 Ιουλίου, παρουσία μάλιστα θεατών. Στη λίστα των κατασκευαστών που θα δώσουν το “παρών” συμπεριλαμβάνεται η Kia και μάλιστα για πρώτη φορά.

Το ηλεκτρικό EV6 θα συμπεριληφθεί στην έκθεση “Electric Avenue – The Road to 2030” του Sky Zero, η οποία παρουσιάζει τα ηλεκτρικά οχήματα του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βασίζεται στην τεχνολογία E-GMP (Electric-Global Modular Platform) και τροφοδοτείται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια, διαθέτοντας μπαταρία 77,4kWh με αυτονομία 509 χιλιομέτρων.

Από την εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείπει το “Stinger GT420” το οποίο θα λάβει μέρος στο “First Glance Paddock”. Το αυτοκίνητο της Kia διαθέτει ροπή 560 Nm και ισχύ 428 ίππων, που προέρχονται από τον V6 turbocharged βενζινοκινητήρα 3,3 λίτρων. Στην πίστα διαθέτει εντυπωσιακή ευελιξία, λόγω της τροποποιημένης ανάρτησης, της σημαντικής μείωσης βάρους και των αναβαθμισμένων φρένων Brembo.

Το εισιτήρια του φετινού Φεστιβάλ ταχύτητας έχουν ήδη εξαντληθεί στο μεγαλύτερό τους μέρος, με μερικά από αυτά να είναι διαθέσιμα μόνο για την 8η Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!