Η Ford εγκαινίασε νέο Κέντρο EV στην Κολωνία

Η Ford πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια για το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία, στα πλαίσια μιας επένδυσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον μετασχηματισμό του ιστορικού εργοστασίου, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1930.

Η Ford εγκαινίασε νέο Κέντρο EV στην Κολωνία

Η Ford πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια για το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία, στα πλαίσια μιας επένδυσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον μετασχηματισμό του ιστορικού εργοστασίου, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1930.

Η Ford εγκαινίασε το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας, μια μονάδα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας στη Γερμανία, που θα κατασκευάζει τη νέα γενιά ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων της Ford για εκατομμύρια Ευρωπαίους πελάτες. Η Ford έχει μετασχηματίσει το ιστορικό της εργοστάσιο στο Niehl της Κολωνίας, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1930, ως μέρος μιας επένδυσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έχοντας σχεδιαστεί με γνώμονα την υψηλή αποδοτικότητα, το εργοστάσιο που καταλαμβάνει επιφάνεια 125 εκταρίων είναι εξοπλισμένο με μια ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής, τμήμα συναρμολόγησης μπαταριών και υπερσύγχρονα εργαλεία και αυτοματισμούς που επιτρέπουν ετήσια παραγωγική ικανότητα περισσότερων από 250.000 EV.

Μετά τις επιτυχίες των Mustang Mach-E, E-Transit και F-150 Lightning, η Ford πρόσφατα αποκάλυψε το τέταρτο EV της σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το ηλεκτρικό Explorer, το οποίο θα είναι το πρώτο EV που θα κατασκευάζεται στην Κολωνία, ακολουθούμενο από ένα δεύτερο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα είναι ένα σπορ crossover.

Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία θα είναι το πρώτο ανθρακικά ουδέτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης που εγκαινιάζει η Ford σε παγκόσμιο επίπεδο και υποστηρίζει τη δέσμευση της εταιρείας να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των άμεσων προμηθευτών της έως το 2035.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων συμμετείχε και ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος, Olaf Scholz. Τα εγκαίνια του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας είναι το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία του εργοστασίου της Ford στην πόλη. Για περισσότερα από 90 χρόνια και έχοντας κατασκευάσει πάνω από 18 εκατομμύρια αυτοκίνητα, το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία είναι ένα από τα πιο αποδοτικά της εταιρείας παγκοσμίως και έχει προσφέρει ελευθερία στον τομέα της κινητικότητας σε εκατομμύρια Ευρωπαίους.

Για την επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα, η Ford θα μειώσει τη χρήση ενέργειας και τις εκπομπές ρύπων στο εργοστάσιο με την υιοθέτηση νέων διαδικασιών και την εγκατάσταση νέων μηχανημάτων και τεχνολογιών. Όλη η ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που απαιτούνται για τη λειτουργία του εργοστασίου είναι ανθρακικά ουδέτερα, καθώς πρόκειται για 100% πιστοποιημένη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και βιομεθάνιο.

Η ενέργεια που απαιτείται για τη θέρμανση των εγκαταστάσεων και τις διαδικασίες είναι απαλλαγμένη από άνθρακα, καθώς ο τοπικός πάροχος ενέργειας θα αντισταθμίσει τις αντίστοιχες εκπομπές από το εργοστάσιο συναρμολόγησης για λογαριασμό της Ford. Η θερμότητα παράγεται από μία εξωτερική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μία μονάδα αποτέφρωσης απορριμμάτων και παρέχεται στη Ford μέσω ενός αποκλειστικού δικτύου ατμού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!