Το Cupra Born θα ανανεωθεί στο μέσο της ζωής του

Το σπορ αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό Cupra Born θα αποκτήσει νέα εξωτερική σχεδίαση μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Το Cupra Born θα ανανεωθεί στο μέσο της ζωής του

Το σπορ αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό Cupra Born θα αποκτήσει νέα εξωτερική σχεδίαση μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Η Cupra ανανεώνει τη γκάμα των μοντέλων της και το τελευταίο μοντέλο που θα δεχθεί ανανέωση είναι το αμιγώς ηλεκτρικό hatchback Born, που έχει μέγεθος Golf. Με το ολοκαίνουργιο SUV Terramar, το supermini Raval και το SUV Tavascan να έρχονται, καθώς και τα ανανεωμένα Leon και Formentor, η Cupra φροντίζει ώστε το Born να μη μείνει πίσω, και θα παρουσιάσει μια σειρά από αναβαθμίσεις εντός της καμπίνας και εξωτερικά.

Η Cupra λάνσαρε το Born μόλις το 2021, οπότε αυτή η αναβάθμιση έρχεται αρκετά νωρίς στη διάρκεια ζωής του μοντέλου. Οι τελευταίες φωτογραφίες μας δίνουν την καλύτερη δυνατή ματιά μέχρι στιγμής, καθώς το Born για άλλη μια φορά φαίνεται να τα βάζει με τα Citroen e-C4, Nissan Leaf και το αδελφό του αυτοκίνητο, το Volkswagen ID.3.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Volkswagen ID.3 μόλις έλαβε τη δική του ενημέρωση. Η VW έδωσε στο ID.3 μερικές ήπιες σχεδιαστικές βελτιώσεις και αναμένεται να συμβεί το ίδιο και με το Cupra Born. Υπάρχει καμουφλάζ στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου δοκιμών, υποδηλώνοντας μερικές αλλαγές, αν και παραμένουν τα υπάρχοντα φωτιστικά σώματα. Nέες εισαγωγές αέρα έχουν εμφανιστεί στο πλάι της εμπρός μάσκας. Αυτό είναι πολύ πιθανό να βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση για να επεκτείνει τη μέγιστη αυτονομία πέραν από τα 417 χλμ. που είναι αυτή τη στιγμή.

Αν το αναθεωρημένο ID.3 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα για τις επερχόμενες αλλαγές στο Born, το ισπανικό μοντέλο θα διατηρήσει την οθόνη infotainment 12 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 5,3 ιντσών για τον οδηγό.

Θα υπάρχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με Android Auto και Apple Carplay και αναμένεται μια ενημέρωση για τον προγραμματιστή διαδρομής, ώστε να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά όσον αφορά τις στάσεις φόρτισης σε μακρινά ταξίδια. Μια νέα κεντρική οθόνη 12,9 ιντσών θα μπορούσε να βρει το δρόμο της στο Born από το 2024, όταν γίνει διαθέσιμη στο ID.3.

Το Born ήταν διαθέσιμο με μπαταρία 58 kWh ή 77 kWh, αν και σήμερα προσφέρεται μόνο η μικρότερη μονάδα μπαταρίας. Το ID.3 διατίθεται και με τις δύο επιλογές, οπότε εκτιμάται ότι η μεγαλύτερη μπαταρία 77 kWh θα επιστρέψει με αυτό το facelift. Δεν περιμένουμε μεγάλη διαφορά όσον αφορά την αυτονομία με τη μέγιστη τιμή να ανεβαίνει πιθανώς στα 425 χλμ.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!