Η νέα BMW M3 CS θα αποκαλυφθεί αυτό το μήνα

Η BMW θα παρουσιάσει μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση της M3.

Η νέα BMW M3 CS θα αποκαλυφθεί αυτό το μήνα

Η BMW θα παρουσιάσει μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση της M3.

Η τρέχουσα γενιά της BMW M3 θα αποκτήσει ένα νέο κορυφαίο μοντέλο CS και υποψιαζόμαστε ότι θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στον αγώνα 24 Ωρών της Daytona, στις 28 Ιανουαρίου. Στη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί επίσης το ντεμπούτο του αγωνιστικού αυτοκινήτου M Hybrid V8 της BMW στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2023.

Το CS σημαίνει «Competition Sport» στη γλώσσα της BMW και όπως και με την προηγούμενη M3 CS γενιάς F80, το νέο μοντέλο θα φέρει μερικές βελτιώσεις στις επιδόσεις και την εμφάνισή του, για να ξεχωρίζει από το υπάρχον μοντέλο M3 Competition.

Η παλιά M3 CS κυκλοφόρησε το 2018 ως ειδική έκδοση, προσθέτοντας 10 επιπλέον ίππους και 50 Nm ροπής, εκτενέστερη χρήση ανθρακονημάτων, βελτιωμένη ρύθμιση απόσβεσης και πολύ υψηλότερη τιμή. Εκτιμάται ότι το ίδιο θα συμβεί με τη νέα CS, όταν βγει στους δρόμους αργότερα φέτος.

Κρίνοντας από αυτές τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η M3 CS θα δανειστεί στιλιστικές λεπτομέρειες από τη νέα M4 CSL, με την ίδια μάσκα με νεφρά, τον ίδιο σχεδιασμό χαμηλότερης εισαγωγής αέρα και μια πιο επιθετική εμπρός αεροτομή. Ωστόσο, σε αντίθεση με την M4 CSL, δεν υπάρχει πίσω αεροτομή στο πίσω μέρος της θύρας του χώρου αποσκευών. Οι προβολείς έχουν κίτρινη απόχρωση, όπως συμβαίνει και στην M5 CS.

Η BMW μας έδειξε ότι μπορεί να αντλήσει 550 ίππους και 600 Nm ροπής από τον 3λιτρο twin-turbo 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα της M3 στην M4 CSL και αναμένουμε ότι η CS θα χρησιμοποιήσει τις ίδιες ρυθμίσεις. Θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της M3, ενώ θα πρέπει να περιλαμβάνονται κεραμικά φρένα στο βασικό εξοπλισμό.

Το όνομα CS δεν είναι τόσο εμβληματικό όσο το CSL στην ορολογία της BMW, οπότε δεν νομίζουμε ότι θα φτάσει στα δυσθεώρητα ύψη της τιμής της M4 CSL, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ ακριβότερη από την τιμή εκκίνησης της M3 Competition.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!