Fuso NomadPro: Εργασία (και χαρά) στην φύση

Με βάση το Fuso Canter,οι σχεδιαστές της Daimler Truck δημιουργούν ένα (κυριολεκτικά) εξωστρεφές one-off πρωτότυπο, δίνοντας το σύνθημα για ένα εναλλακτικό χώρο εργασίας στην καρδιά της φύσης

Fuso NomadPro: Εργασία (και χαρά) στην φύση

Με βάση το Fuso Canter,οι σχεδιαστές της Daimler Truck δημιουργούν ένα (κυριολεκτικά) εξωστρεφές one-off πρωτότυπο, δίνοντας το σύνθημα για ένα εναλλακτικό χώρο εργασίας στην καρδιά της φύσης

H Daimler Τruck πειραματίζεται με το εξ ορισμού ευέλικτο πλαίσιο του Fuso Canter, δημιουργώντας έναν εναλλακτικό «τόπο» εργασίας ο οποίος υπόσχεται μέγιστη ευελιξία αλλά και περισσότερη επαφή με την φύση.

Το Fuso NomadPro όπως ονομάζεται η έκδοση συστήνεται ως ένα απολύτως σύγχρονο πρωτότυπο το οποίο συνδυάζει τη νέα πραγματικότητα με κλασικές σχεδιαστικές αξίες ιαπωνικής προέλευσης στοχεύοντας στην μέγιστη αξιοποίηση των «δυνατοτήτων» της τηλεργασίας με έναν εναλλακτικό τρόπο, που υπόσχεται να φέρει τον εργαζόμενο πιο κοντά στην φύση.

Για την ακρίβεια, όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ο γερμανικός όμιλος, «οι αλλαγές στην εργασιακή κουλτούρα που προέκυψαν με φόντο την πανδημία έθεσαν νέα πρότυπα, κάνοντας την τηλεργασία και τα ευέλικτα ωράρια μέρος της καθημερινότητας ολοένα και περισσότερων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Μαζί ωστόσο με τα πλεονεκτήματα που έφερε αυτή η αλλαγή, οι πολλές ώρες εργασίας και ο μη ο σαφής διαχωρισμός προσωπικής ζωής-εργασίας μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην φυσική όσο και ψυχική υγεία. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν να αναζητούν νέους τρόπους να επιτύχουν μια ισορροπία ανάμεσα σε εργασία, διασκέδαση και ευεξία».

Υπό το παραπάνω ακριβώς σκεπτικό δημιουργήθηκε το Fuso NomadPro το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, υπόσχεται να υποστηρίξει τις νέες αυτές αναζητήσεις, καθιστώντας την πρόσβαση σε ένα φυσικό περιβάλλον πιο εύκολη χωρίς να χρειάζεται απαραιτήτως να απομακρυνθεί κανείς από το «γραφείο» του.

Εξάλλου, όπως σημειώνουν οι σχεδιαστές του πρωτότυπου NomadPro, έχει αποδειχτεί με χιλιάδες έρευνες ότι η επαφή με την φύση έχει ευεργετική επίδραση στην νοητική υγεία των ανθρώπων ενώ η άσκηση σε φυσικό περιβάλλον είναι από τις πλέον αποδοτικές για τη διατήρηση μιας ισορροπημένης φυσικής κατάστασης. Κάπως έτσι, το NomadPro υπόσχεται χάρη στην ευελιξία του, να μεταφέρει τον εργασιακό χώρο στην φύση, δίνοντας πλήρη πρόσβαση σε όλα τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται για την ευεξία του ατόμου.

Η κύρια παράμετρος που το καθιστά εφικτό είναι το ευέλικτο πλαίσιο του Canter και η δυνατότητα ανοίγματος της μίας πλευράς η οποία ουσιαστικά μετατρέπει το εσωτερικό του σε ένα αίθριο με πλείστες δυνατότητες διαμόρφωσης. Φυσικά το πρωτότυπο σχεδιάστηκε ως one-off ωστόσο όπως σημειώνει η γερμανική φίρμα, αποτυπώνει ανάγλυφα τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει το Canter.

Aξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ωφέλιμα ο χώρος του εσωτερικού αλλά και να ταιριάζει με το φυσικό περιβάλλον, οι σχεδιαστές του πρωτοτύπου εμπνεύστηκαν από το ιαπωνικό interior design, αξιοποιώντας κατά κύριο λόγο φυσικά υλικά όπως το bamboo και τα κεραμικά και τη λογική tatami στον σχεδιασμό των επίπλων.

Εκτός από καθίσματα και πάγκο εργασίας, το NomadPro φιλοξενεί στο εσωτερικό του ένα αναδιπλούμενο κρεβάτι μια μίνι κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη η οποία περιλαμβάνει και νεροχύτη καθώς και χώρο για ντους, καθιστώντας το συγκεκριμένο χώρο ιδανικό για ακόμα πιο… remote working για δύο άτομα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!