Το νέο Range Rover επιβεβαιώνει τη σχεδιαστική του δυναμική

Το νέο Range Rover κατέκτησε μια σημαντική σχεδιαστική διάκριση, κερδίζοντας τον τίτλο Production Car of the Year στο Car Design Review 9.

Το νέο Range Rover επιβεβαιώνει τη σχεδιαστική του δυναμική

Το νέο Range Rover κατέκτησε μια σημαντική σχεδιαστική διάκριση, κερδίζοντας τον τίτλο Production Car of the Year στο Car Design Review 9.

To νέο Range Rover επικράτησε στο ετήσιο Car Design Review book του Car Design News, κατακτώντας το πολυπόθητο βραβείο «Production Car of the Year». Τα μέλη της κριτικής επιτροπής που επέλεξαν το νέο Range Rover ήταν, μεταξύ άλλων, κορυφαίοι σχεδιαστές από την Polestar, τη Lamborghini, τη Volvo και τη Lucid.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «το εκθείασαν για τη μινιμαλιστική σχεδίαση και τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζει μία αισθητική σύγχρονης πολυτέλειας με εμβληματικά χαρακτηριστικά που συνδέουν το νέο μοντέλο με την απαράμιλλη 50χρονη κληρονομιά του».

Το Range Rover πέμπτης γενιάς ήταν ο ξεκάθαρος νικητής μεταξύ των φιναλίστ, μοντέλων τα οποία κυκλοφόρησαν από τον Απρίλιο του 2021 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022. Ο Καθηγητής Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer, Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Το Range Rover είναι το αυθεντικό πολυτελές SUV και ένα όχημα απαράμιλλα ξεχωριστό. Οι εξαιρετικές γραμμές του νέου Range Rover ενσαρκώνουν τη σύγχρονη πολυτέλεια, ενώ οι κομψές αναλογίες και οι βελτιστοποιημένοι όγκοι του είναι συστατικά της φιλοσοφίας Reductive Design. Αυτή η προσέγγιση εισήχθη με το Velar το 2017 και είναι πλέον γνωστή σε όλη την οικογένεια Range Rover».

Σχεδιαστικά, το νέο Range Rover είναι απέριττο και κομψό, με σημεία ένωσης με την οροφή συγκολλημένα με λέιζερ, σε συνδυασμό με επίπεδες γυάλινες επιφάνειες και καινοτόμο κρυφό φινίρισμα στη μέση, στο σημείο όπου τα πάνελ των θυρών συναντούν τα κρύσταλλα των παραθύρων. Το αιωρούμενο σχήμα της οροφής αποτελεί κύριο στοιχείο του DNA του Range Rover, ενώ η γνώριμη διαιρούμενη πίσω πόρτα διαθέτει κρυφές γραμμές που επικοινωνούν ένα νέο επίπεδο ακρίβειας.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται η νέα, ευέλικτη αρχιτεκτονική Modular Longitudinal Architecture (MLA) που χρησιμοποιεί στη δομή του μια ποικιλία μετάλλων, σε συνδυασμό με μία γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήριων συνόλων και συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις Cd 0,30 – ο χαμηλότερος από οποιοδήποτε πολυτελές SUV – το Νέο Range Rover χαρακτηρίστηκε ως «απλό, τολμηρό και το πιο κομψό πολυτελές SUV» από το μέλος της κριτικής επιτροπής SangYup Lee, Ανώτερο Αντιπρόεδρο και Επικεφαλής του Hyundai Global Design Centre.

Ο Maximilian Missoni, Επικεφαλής Σχεδίασης της Polestar, δήλωσε: «Για κάποιον ο οποίος γνωρίζει πόσο μεγάλη πρόκληση μπορεί να είναι η διατήρηση της καθαρότητας σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδίασης, το αυτοκίνητο αυτό και οι δημιουργοί του έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!