Radical SR3 XXR: Ο σκληρός πυρήνας

Η βρετανική φίρμα παρουσιάζει μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση του δημοφιλέστερου αγωνιστικού της μοντέλου

Radical SR3 XXR: Ο σκληρός πυρήνας

Η βρετανική φίρμα παρουσιάζει μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση του δημοφιλέστερου αγωνιστικού της μοντέλου

Aν και το SR3 της Radical όπως και η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων της βρετανικής φίρμας, ορίζει ως το προνομιακό πεδίο δραστηριότητάς του τις αγωνιστικές πίστες και τις αντίστοιχες διοργανώσεις, αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει την επιτυχία του, καθώς μετράει πάνω από 1.500 αντίτυπα, μέγεθος μάλλον εντυπωσιακό για το status του μοντέλου αλλά και της φίρμας.

Με αυτό δεδομένο η Radical αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα, ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση του αγωνιστικών προδιαγραφών μοντέλου η οποία μάλιστα είναι και η πρώτη πρόταση της φίρμας που είναι συμβατή με βιοκαύσιμα.

Επίκεντρο της νέας έκδοσης, SR3 XXR αποτελεί ένας νέος κινητήρας 1,5 λίτρου με απόδοση 235 ίππους. Με δεδομένο το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος της κατασκευής η αναλογία βάρους/κιλών ξεπερνά τους 350 ίππους/τόνο.

Μεταξύ των νέων στοιχείων της έκδοσης συγκαταλέγεται μια νέα ρύθμιση που μέσω ενός διακόπτη μπορεί να περιορίσει την ταχύτητα, αναλόγως το εκάστοτε όριο, κατά την είσοδο στα pits. Στους νεολογισμούς περιλαμβάνεται ένα νέου σχεδιασμού κεντρικό πτερύγιο το οποίο σύμφωνα με την βρετανική φίρμα επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις ως προς την ευελιξία και την ευστάθεια του SR3 XXR κατά την είσοδο σε στροφές αλλά και κατά τη «διάρκειά» τους. Στις προαιρετικές επιλογές μπορεί επίσης να προστεθεί splitter και αεροδυναμικός διαχύτης από ανθρακόνημα.

Μια επίσης σημαντική αναβάθμιση αφορά το σύστημα πέδησης το οποίο φέρει την υπογραφή της AP Racing και υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση χάρη στην μείωση της μη αναρτώμενης μάζας ενώ προσφέρει και βελτιωμένη αίσθηση από το αντίστοιχο πεντάλ.

Το παζλ συμπληρώνει ένα ανασχεδιασμένο σύστημα λίπανσης για τον κινητήρα και το κιβώτιο ενώ έχει προστεθεί και ένας αισθητήρας σύστασης καυσίμου, στοιχείο που συνηγορεί στη συμβατότητα του συγκεκριμένου αγωνιστικού και με βιοκαύσιμα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η κατασκευή του SR3 XXR θα ξεκινήσει από τον προσεχή Φεβρουάριο με την προοπτική να διατεθεί στις 21 χώρες, όπου δραστηριοποιείται η Radical.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!