Ιδέες για το πως θα μοιάζει ο αντικαταστάτης του MINI Clubman

Η MINI προετοιμάζει έναν αντικαταστάτη του γερασμένου Clubman estate, που θα μοιράζεται την πλατφόρμα του με το νέο Countryman.

Ιδέες για το πως θα μοιάζει ο αντικαταστάτης του MINI Clubman

Η MINI προετοιμάζει έναν αντικαταστάτη του γερασμένου Clubman estate, που θα μοιράζεται την πλατφόρμα του με το νέο Countryman.

Η γκάμα της MINI όπως την ξέρουμε, σύντομα θα ανατραπεί, καθώς η μάρκα που ανήκει στην BMW θα κάνει τη μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ενώ το SUV MINI Countryman πρόκειται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο για να δώσει τη θέση του σε ένα άλλο μικρότερο crossover μοντέλο που ονομάζεται Aceman, υπάρχει ακόμα χώρος για ένα νέο μοντέλο που θα αντικαταστήσει το MINI Clubman, το οποίο σύντομα θα καταργηθεί.

Η νέα επικεφαλής της MINI, Stefanie Wurst, δήλωσε ότι ένα νέο «μεγάλο και επίπεδο» μοντέλο είναι «εφικτό», υπονοώντας ότι η βρετανική μάρκα εργάζεται για την αντικατάσταση του ιδιόρρυθμου οικογενειακού αυτοκινήτου Clubman. Ωστόσο, η Wurst διευκρίνισε ότι αυτό θα αποκτήσει έναν «νέο τύπο αμαξώματος», υποδηλώνοντας ότι το επερχόμενο αυτοκίνητο δεν θα αποκτήσει απαραίτητα την σχεδίαση του Clubman με τη μικροσκοπική κατασκευή και τη διαιρούμενη πίσω θύρα.

Οι αποκλειστικές εικόνες μας δείχνουν πως περιμένουμε να μοιάζει ο αντικαταστάτης του MINI Clubman: μια παραδοσιακή οικογενειακή hatchback σιλουέτα είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει την ελκυστικότητα του αυτοκινήτου και θα το φέρει σε άμεση αντιστοιχία με αντιπάλους όπως το Volkswagen Golf και η Mercedes A-Class. Είναι επίσης πιθανό το νέο μοντέλο να πάρει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Aceman, όπως τα γωνιακά φωτιστικά σώματα, τα πίσω φώτα με το μοτίβο της Union Jack (της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου) και την κυκλική οθόνη αφής του συστήματος infotainment.

Κάτω από το καπό, το νέο οικογενειακό αυτοκίνητο της MINI θα βασίζεται στην πλατφόρμα FAAR της BMW, η οποία θα υποστηρίξει και το επερχόμενο SUV Countryman τρίτης γενιάς. Έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε και μια παραλλαγή EV που θα ανταγωνίζεται τα Volkswagen ID.3 και Cupra Born. Τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα πιθανότατα θα χρησιμοποιούν μικρούς αλλά αποδοτικούς κινητήρες, με ήπια και plug-in υβριδική υποστήριξη.

Όσο συναρπαστικά κι αν ακούγονται όλα αυτά, το νέο μοντέλο απέχει ακόμα μερικά χρόνια: η MINI πρόκειται να αποκαλύψει το αναθεωρημένο hatchback της -που θα ονομάζεται Cooper– στα τέλη του 2023, ενώ τα προαναφερθέντα SUV Countryman και Aceman θα ακολουθήσουν αμέσως μετά. Επομένως, είναι απίθανο να δούμε τον αντικαταστάτη του Clubman να καταφθάνει πριν από το 2024. Μάλιστα, ενδέχεται να αποκαλυφθεί το 2025.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!