«Ηλεκτρική» έκθεση εγκαινιάζει η Mercedes

Η πρώτη έκθεση εξολοκλήρου αφιερωμένη στην σειρά των ηλεκτρικών EQ βρίσκεται στην Ιαπωνία αλλά αυτονόητα αποτελεί μόνο την αρχή

«Ηλεκτρική» έκθεση εγκαινιάζει η Mercedes

Η πρώτη έκθεση εξολοκλήρου αφιερωμένη στην σειρά των ηλεκτρικών EQ βρίσκεται στην Ιαπωνία αλλά αυτονόητα αποτελεί μόνο την αρχή

Ήταν μάλλον θέμα χρόνου να συμβεί, ωστόσο ακόμα και έτσι, εξακολουθεί να αποτελεί ένα νέο ορόσημο για την ηλεκτρική μετάβαση της γερμανικής φίρμας. Ο λόγος για τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης Mercedes-Benz ή μάλλον για την ακρίβεια Mercedes-EQ η οποία θα διαθέτει αποκλειστικά τις ηλεκτροκίνητες EQ προτάσεις.

Αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως παράδοξο είναι ότι η γερμανική φίρμα επέλεξε την Ιαπωνία και συγκεκριμένα την Yokohama για την πρεμιέρα της πρώτης «ηλεκτρικής» της έκθεσης και όχι τη Γερμανία, αν και οι Ιάπωνες φημίζονται για την ενθουσιώδη υποδοχή τους έναντι των νέων τεχνολογιών.

Στο προκείμενο η έκθεση Mercedes EQ Yokohama έχει εμβαδόν 1.221 τ.μ., μέγεθος εντυπωσιακό για τα ιαπωνικά δεδομένα και φιλοξενεί στο εσωτερικό της πέντε εκθεσιακές EQ συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας EQS. Να σημειωθεί ότι η εκθεσιακή δυναμικότητα της μονάδας μπορεί να φτάσει έως και τα επτά αυτοκίνητα κάτι που προφανώς θα συμβεί στο κοντινό μέλλον.

Φυσικά, η Mercedes EQ Yokohama δίνει τη δυνατότητα για test-drive ενώ αυτονόητα διαθέτει χώρο για παραδόσεις αυτοκινήτων αλλά και τρεις φορτιστές CHAdeMO καθώς και συνεργείο δυναμικότητας πέντε αυτοκινήτων.

Πλην των παραπάνω, η έκθεση διαθέτει και φορτιστή αμφίδρομης φόρτισης ο οποίος αναλαμβάνει να δώσει μία γεύση από το όχι και τόσο μακρινό μέλλον σε σχέση με την αξιοποίηση της ενέργειας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Στο μέλλον, το βιώσιμο παζλ θα συμπληρώσουν και φωτοβολταϊκά στοιχεία τα οποία θα αναλάβουν να καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες της έκθεσης και της φόρτισης των αυτοκινήτων με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Παράλληλα με την έκθεση, η γερμανική φίρμα εγκαινιάζει την υπηρεσία MB Rent για ηλεκτροκίνητα η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να «ζήσουν» ένα EQ μοντέλο για μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο που σε κάθε περίπτωση υπερβαίνει ένα απλό test drive.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ενώ δεδομένα, θα ακολουθήσουν και άλλες «ηλεκτρικές» εκθέσεις στο μέλλον με δεδομένη τη στρατηγική της γερμανικής φίρμας να διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα ήδη από το 2030.

Εν είδει υπενθύμισης, η γκάμα της ήδη περιλαμβάνει oκτώ αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα (EQA, EQB, EQC, EQE, EQE SUV, EQS, EQS SUV, EQV) ενώ σύντομα θα προστεθούν σε αυτή η προσφάτως αποκαλυφθείσα EQT αλλά και η EQG η οποία έχει ήδη πάρει θέση στα πεδία δοκιμών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!