Φωτογραφίες από το νέο facelift του Peugeot 508

Το executive sedan της Peugeot θα φέρει μία σειρά τεχνολογικών αναβαθμίσεων και αναθεωρημένο στιλ εξωτερικά.

Φωτογραφίες από το νέο facelift του Peugeot 508

Το executive sedan της Peugeot θα φέρει μία σειρά τεχνολογικών αναβαθμίσεων και αναθεωρημένο στιλ εξωτερικά.

Η Peugeot φαίνεται έτοιμη να παρουσιάσει ένα facelift για το sedan 508 την επόμενη χρονιά, με βάση αυτές τις νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Ο αντίπαλος του Volkswagen Arteon της γαλλικής εταιρείας έλαβε μια μικρή ανανέωση για το 2022, αλλά μια πιο ολοκληρωμένη αναβάθμιση είναι στα σκαριά για να συνοδεύσει την υπόλοιπη θητεία του 508.

Το αμάξωμα αυτού του πρωτότυπου αυτοκινήτου είναι σε μεγάλο βαθμό καμουφλαρισμένο, αλλά είναι δυνατό να διακρίνουμε το νέο σετ προβολέων και τα πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα LED, που μοιάζουν με κυνόδοντες και επεκτείνονται στη μάσκα. Μια ανασχεδιασμένη εμπρός μάσκα θα μπορούσε επίσης να είναι στα σκαριά, ευθυγραμμίζοντας το στιλ του αυτοκινήτου με το hatchback 308.

Το hardware του ραντάρ ανίχνευσης του 508 φαίνεται να παραμένει αμετάβλητο σε αυτό το ανανεωμένο μοντέλο, γεγονός που υποδηλώνει ότι όποιες βελτιώσεις πραγματοποιηθούν στα συστήματα υποβοήθησης, θα προέρχονται από το λογισμικό. Οι ζάντες που είναι τοποθετημένες σε αυτό το πρωτότυπο είναι οι ίδιες με τις διαμαντένιας κοπής που διατίθενται σήμερα, αν και αναμένεται να έρθουν νέα σχέδια, στο πλαίσιο των αναβαθμίσεων.

Στο πίσω μέρος, η γενική αρχιτεκτονική θα παραμείνει η ίδια με την απερχόμενη έκδοση, αλλά μέσα από το καμουφλάζ, είναι ορατή η νέα διάταξη των LED φώτων πορείας, ενώ το νέο λογότυπο της Peugeot θα εμφανίζεται παντού.

Στο εσωτερικό, το 508 θα διατηρήσει τη σχεδίαση του ταμπλό δύο επιπέδων, που βασίζεται στη διάταξη i-Cockpit της Peugeot, η οποία χρησιμοποιεί ένα τιμόνι μικρής διαμέτρου που βρίσκεται κάτω από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων. Είναι πιθανό να προσφέρεται μια σειρά από νέες επιλογές εσωτερικής επένδυσης με το αναθεωρημένο μοντέλο, όπως επίσης και ένα αναβαθμισμένο σύστημα infotainment, εμπνευσμένο από το 308.

Η οθόνη αφής 10 ιντσών του sedan είναι πιθανό να παραμείνει, αλλά θα χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο περιβάλλον χρήσης και γραφικών της Peugeot. Η μάρκα θα μπορούσε επίσης να εγκαταστήσει ένα χαμηλότερο ψηφιακό πάνελ αφής για πρόσβαση στις λειτουργίες πολυμέσων και πλοήγησης, όπως υπάρχει στο 308.

Το απερχόμενο 508 προσφέρεται με επιλογή κινητήρων βενζίνης, ντίζελ και υβριδικών κινητήρων, και αναμένουμε το ίδιο από το νέο μοντέλο. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο μικρής βελτίωσης των επιδόσεων και της απόδοσης. Ενδεικτικά, η τρέχουσα γκάμα αποτελείται από έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων με 130 ίππους, έναν 4κύλινδρο ντίζελ 1,5 λίτρου με 130 ίππους και ένα plug-in υβριδικό μοντέλο, το καθένα εξοπλισμένο με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Η plug-in υβριδική έκδοση χρησιμοποιεί έναν 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας 225 ίππους. Πρόκειται για μια παρόμοια διάταξη με εκείνη των Citroen C5 X και C5 Aircross PHEV, καθένα από τα οποία έχει πρόσφατα αναβαθμιστεί με βελτιωμένη τεχνολογία μπαταριών για επιπλέον αυτονομία σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Το 508 μπορεί να διανύσει 55 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση και θα μπορούσε να λάβει μια παρόμοια αναβάθμιση για να φτάσει τα 64 χλμ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!