Το Nissan Z GT4 στην Έκθεση SEMA 2022

Η Nissan σε συνεργασία με τη Nissan Motorsports and Customizing παρουσίασαν για πρώτη φορά στο κοινό, το αγωνιστικό Nissan Z GT4 στην έκθεση SEMA 2022 στο Λας Βέγκας.

Το Nissan Z GT4 στην Έκθεση SEMA 2022

Η Nissan σε συνεργασία με τη Nissan Motorsports and Customizing παρουσίασαν για πρώτη φορά στο κοινό, το αγωνιστικό Nissan Z GT4 στην έκθεση SEMA 2022 στο Λας Βέγκας.

Προϊόν της συνεργασίας Nissan και Nissan Motorsports and Customizing (NMC) είναι το αγνωνιστικό Z GT4 που προορίζεται για χρήση σε πίστα και όχι σε δημόσιο δρόμο. Βασίζεται στο νέο Nissan Z και έκανε πρεμιέρα στην έκθεση SEMA 2022 που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Στην παρουσίαση αποκαλύφθηκαν από τον Michael Carcamo, παγκόσμιο διευθυντή προγραμματισμού σπορ αυτοκίνητων της Nissan και πληροφορίες που αφορούν το παγκόσμιο πρόγραμμα GT4 της ιαπωνικής εταιρείας. Το Z GT4 έχει μήκος 4,380 μ. πλάτος 1,870 μ., ζυγίζει 1.410 κιλά και εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 2.997 κ.εκ. που αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής.

Το ειδικά κατασκευασμένο Nissan Z GT4 για τη SEMA, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Σεπτεμβρίου στα γνώριμα χρώματα της NISMO, διαθέτει ένα μοναδικό χρώμα που δένει την παλαιότερη vintage αγωνιστική κληρονομιά με τη μοντέρνα σχεδίαση.

Το μπροστινό καπό απεικονίζει  τον αριθμό 23, τον αποκλειστικό αριθμό της Nissan, αποτυπωμένο  μέσα σε έναν κύκλο ανατέλλοντος ηλίου που θυμίζει την πολύ πρώιμη αγωνιστική δράση της δεκαετίας του ’70.

Επιπλέον, τα νέα λογότυπα Z στο πίσω τέταρτο του πλαισίου,  υπογραμμίζουν τη σύγχρονη ερμηνεία των αρχικών σημάτων  240Z και Fairlady Z, όλα αρμονικά πλαισιωμένα από τον εμβληματικό κόκκινο και μαύρο συνδυασμό χρωμάτων  της Nissan και της  NISMO.

Για την εναρκτήρια σεζόν του Nissan Z GT4 για το 2023, η Nissan/NISMO θα παρέχει αυτοκίνητα σε πιλοτικές αγωνιστικές ομάδες στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία,  για τη σειρά SRO Pirelli GT4 America και τη σειρά Super Taikyu, αντίστοιχα. Η NISMO θα προσφέρει επίσης τεχνική υποστήριξη. Η παράδοση οχημάτων έχει προγραμματιστεί για το 2024, με τις παραγγελίες να γίνονται δεκτές από τα μέσα του 2023.

«Η Έκθεση SEMA είναι ένα ιδανικό μέρος για να παρουσιάσουμε το Z GT4  σε αγωνιζόμενους, λάτρεις του μηχανοκινήτου αθλητισμού  και σε ολόκληρη τη βιομηχανία», δήλωσε ο Michael Carcamo. «Βρισκόμαστε  στη δίνη της προετοιμασίας για την αγωνιστική σεζόν του 2023,  με τοπικές δοκιμές το περασμένο Σαββατοκύριακο  και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να μιλάμε με αγωνιστικές ομάδες και να συνεχίσουμε να καθιερώνουμε το Z ως μια υπολογίσιμη δύναμη σε πίστες,  σε όλο τον κόσμο».

Κατά την ανάπτυξη του Nissan Z GT4, το αγωνιστικό τμήμα NISMO της NMC όχι μόνο διεξήγαγε εκτεταμένες δοκιμές στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά συμμετείχε και σε επιλεγμένους ιαπωνικούς αγώνες. Στόχος ήταν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επαγγελματιών οδηγών,  καθώς και να διασφαλιστεί ότι οι ερασιτέχνες οδηγοί αγώνων θα μπορούσαν να απολαύσουν τη δυναμική και συναρπαστική απόδοση του Z.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!